Verslag en foto’s West Brabantrit 20 april 2024

WEST-BRABANT RIT, ZATERDAG 20 April 2022

 

Eindelijk, mochten de auto’s weer de motoren starten.

Eindelijk de drivers weer het stuur en de pedalen bedienen.

Eindelijk mochten we weer een mooie rit maken.

 

 

Daar hadden we naar uitgekeken. Nadat Jos en Lia van Opstal en Obbe en Marianne Verburg de West-Brabant rit 6 keer zeer succesvol hadden georganiseerd droegen ze het stokje over aan Peter Rijsdijk. De lat lag hoog 😊.

Zoals vaak was ook dit jaar weer de West-Brabant rit de openingsrit van het seizoen voor regio Zeeland en West-Brabant.

De start was dit jaar in Bosschenhoofd. Het Fletcher Hotel “de Reiskoffer” was het vertrek en eindpunt. Zoals gewoonlijk was er een ontvangst met koffie en taart. Na de koffie voerde de rit over de speelse wegen richting de vestiging Willemstad. Wat is Brabant mooi. Gelukkig werkte het weer redelijk mee.

In Willemstad genoten we de lunch bij bistro “Bellevue” aan de haven. Met uitzicht op de haven was het genieten van een goed verzorgde lunch.

 

De middagrit werd vervolgd over bosrijke weggetjes en hobbelwegen in België om uiteindelijk uit te komen bij het militair historisch museum te Achtmaal.

Dit museum is vooral gericht op de Amerikaanse Timberwolves divisie welke een groot stuk van West-Brabant hebben bevrijd. Het was verbazend te zien hoe de geschiedenis zich na ruim 80 jaar weer herhaalt.

 

 

Daarna ging het langs de Kalmthoutse heide, over weer hobbelige paadjes, richting Bosschenhoofd. Hier, na enige perikelen over het toelaten van onze trouwe viervoeters, was er weer een gezellige borrel. En uiteraard was er, voor de liefhebber, een mooi diner in de oude kapel.