Verslag en foto’s Bloesemrit 4 mei 2024

BLOESEMRIT 4 MEI 2024

 

Een gezellige dag vol verrassingen en competitie.

Eerste verrassing:  de naam ‘bloesemrit’ had met gemak omgedoopt kunnen worden in ‘vlaggetjes’ toer. In de Zeeuwse dorpjes in ‘de zak van Zuid Beveland’ werden we vandaag, 4 mei, niet meer getrakteerd op roze en witte bloesem maar op een zee van rood-wit- blauw-oranje vlaggetjes. Wat een feest om daar met onze eigen kleurige mobielen onderdoor te mogen rijden. Het zonnetje zorgde er voor dat we ‘open’ konden genieten.

 

 

 

De ontvangst bij “ de Caisson” in Kapelle was aller hartelijkst, fijn elkaar weer te zien.

De fleurige rallyschildjes werden opgebonden en de buttons – handige reminder bij het onthouden van voornamen – opgespeld. Koffie mét en …..klaar voor vertrek.

 

 

Competitie picknickmandwedstrijd?

De picknick happening vond plaats op het binnenterrein van het fort van Ellewoutsdijk.

We zaten hier lekker beschut in de zon en in zo’n fort ben je veilig voor de vijand.

Wie de leukste picknickmand heeft… verdient een prijs, zo had de organisatie het  bedacht.

Een ‘geheime’ jury werd aangewezen. Een bosje bloemen werd in een bekertje gezet en de trend was gezet. Een prachtig kanten tafelkleed over de knieën getrokken, boxen en -veel te veel- lekkers uitgestald op de tafels. Zelfs een fles bubbels werd opengetrokken om die jury om te kopen. We zagen warme soep, vers fruit, stokbrood, salades, mini quiches en een grote variatie aan lekkere belegde broodjes en drankjes én wijntjes tevoorschijn komen. De Cake met appeltjes kon rekenen op gretige aftrek. Wat zaten we lekker en wat genoten we van het ‘buiten’ eten en het ‘gluren’ bij de buren.

 

 

Het ochtendprogramma was al zo mooi dat we achteraf blij waren dat we daarmee weg waren.

Diverse karakteristieke Zeeuwse dorpjes werden doorkruist; wat een rust heerst er in het Zeeuwse. De zeer smalle weggetjes voerden ons door “het veenweide landschap” van de “Yerseke Moer”. Met de Morgan dwars door de natuur! We zagen overal water en weidevogels waaronder o.a. de lepelaar. Ook de Brilletjesdijk  werd niet overgeslagen net als de beroemde bloemendijken. Tijdens deze rit konden we genieten van een prachtig zicht op zowel de Ooster- als Westerschelde.

Kort na de lunch begon het te betrekken en te regenen. In aller haast, jullie kennen dat wel, werden de dakjes opgetrokken. Persoonlijk vind ik dat ook knus, maar daar koop je geen cabrio voor😉

 

 

Terug bij “de Caisson” nog gezellig geborreld en jawel, een bitterballetje smaakte toen ook weer.

De uitreiking van de “picknickmanden wedstrijd” nam nog een vreemde wending.

Met vlag en wimpel won Christa, onze introducé. Ze heeft haar entree gemaakt door flink uit te pakken, letterlijk en figuurlijk.

 

Tweede verrassing:

Daar Christa geen lid van de club is werd de prijs overhandigd aan Marianne. Zij had een leuke rieten mand gevuld, zag er feestelijk uit. Ontegenzeggelijk de volgende winnaar.  De omkoop met champagne staat daar buiten. Applaus Marianne, dik verdiend! Van harte gefeliciteerd met je unieke prijs.


En Christa een gepaste troostprijs komt er nog aan.

Wij vonden het een mooie dag en bedanken alle deelnemers voor hun gezellige bijdrage.

Hans en Els Dekkers