Als u zich online aanmeldt als lid van de KNAC en uw gegevens invoert, wordt op het einde gevraagd hoe u bij de KNAC terecht bent gekomen. U kunt dan aangeven ‘via de Morganclub’ . U steunt hiermee onze vereniging.

logo

KNAC, de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club is bijna net zo oud als de auto zelf. De club werd als Nederlandsche Automobiel Club (NAC) in 1898 opgericht op een moment dat er in ons land slechts een dozijn auto’s rondreden. De mensen die aan de wieg van de NAC stonden waren enthousiaste automobilisten met als doel ‘het automobielwezen in Nederland te bevorderen’.

Om dat te realiseren begon de NAC al snel met het sturen van rekesten naar overheden, het organiseren van congressen, clubtochten en betrouwbaarheidsritten, het erkennen van benzinedepots en het oprichten van hotels. In 1913 kreeg de club het predikaat ‘Koninklijk’ voor de medewerking die de club leverde aan het leger met een dreigende wereldoorlog in zicht.

Bij de KNAC was er zowel aandacht voor verkeersveiligheid, rijvaardigheid als voor snelheidswedstrijden. Fanatisme en levensdrang hebben aan de wieg gestaan van de NAC die zich in 1908 al sterk maakte tegen maximale snelheden en in 1920 tegen tolgelden. Een club die vooral het leven van de automobilist aangenamer wilde maken.

De MSCCH is vriendenclub van de KNAC.

https://www.knac.nl/morgan-sports-car-club-holland/

Meer informatie, klik hier voor de website

Via deze link kunt u de nieuwsbrief lezen.

logo