Verslag en foto’s Walcherenrit 16 september 2023

Walcheren rit 16 september 2023

 

Zaterdag 16 september was weer de bekende prachtige Walcherenrit.

 

Vanaf 9.00uur werden we In Vlissingen  aan de Piet Heinkade ontvangen met koffie en de bekende Zeeuwse bolus, op het mooiste plekje aan de Nederlandse kust, waar we de zeeschepen bijna kunnen aanraken die in grote getale langs varen richting Antwerpen en naar open zee.

Na ontvangst van ons route boek en nog wat aanvullende info vertrekken we stipt om 10.00 uur.

We rijden door Vlissingen, achter langs de boulevard via mooie binnen weggetjes, door het dorp Koudekerke, langs onze bekende garage Touw over nog meer prachtige weggetjes via Domburg over de panoramaweg, met uitzicht op zee naar Westkapelle.

Op de zeedijk in Westkapelle bezoeken we het station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) waar we in het stationsgebouw de reddingboot ULLY met trekker kunnen bewonderen en krijgen we in de kantine een uitgebreide  en boeiende uitleg van het werk van de redders op zee, vaak een spectaculair en gevaarlijk werk maar heel belangrijk.

Na ons bezoek aan de KNRM lopen we via het strand naar ons lunchadres, Strandbar “Bombaai” waar we een heerlijke lunch genieten. Na de lunch vertrekken we weer richting Yerseke, we rijden via weer prachtige weggetjes via het dorp Gapinge, de Veersedam, naar het voormalige eiland Noord-Beveland.

We rijden via Kamperland langs het Veerse meer ( vroeger het Veerse Gat maar door de Deltawerken afgesloten van open zee door de Veersedam), via nog meer rustieke dorpjes naar ons koffie adres, aan de Oosterscheldedijk, “Het Loze Vissertje”.

Na de koffiepauze  rijden we via Wilhelminadorp, het noorden van Goes, via Wemeldinge naar Yerseke, waar we deze prachtige rit afsluiten bij restaurant “Het Kaaigat” aan de haven met een drankje en een bijzonder hapje, Oesters en bitterballen, en waar de organisatoren, Jasper en Bram  hartelijk bedankt worden met een mooie attentie .