Verslag en foto’s Morgan MG Friendship Run – 24 september 2022

Morgan MG Friendship Run

24 september 2022

 

Op 24 september vond voor de vierde maal de “Morgan MG Friendship Run” plaats.

Deze jaarlijkse rit vindt zijn oorsprong in mijn jarenlange lidmaatschap van de MG Car Club Holland. Toen ik in 2018 de overstap maakte van MG naar Morgan kon ik moeilijk mijn MG vrienden de rug toekeren, tenslotte is MG the marque of friendship.

Zo blijven mede dankzij deze rit, de vriendschappelijke banden met laatstgenoemde club intact.

Samen met Wim Koopman van de MGCCH probeer ik ieder jaar in september de leden van beide automerken clubs een attractief programma te bieden.

Gelukkig biedt onze thuisbasis West Brabant voldoende mogelijkheden om een gevarieerd decor te vormen voor een mooie toertocht.

Het startpunt was dit jaar aan de Boulevard in Bergen op Zoom (ooit het jubelstadje aan de Schelde) gelegen aan de Binnenschelde, dit meer is ontstaan door de aanleg van het Schelde-Rijn-kanaal.

Bij het Strandhuijs werden de 32 equipes verwelkomd met koffie en iets lekkers.

 

De MG’s en Morgans waren ongeveer gelijk verdeeld dus er was geen enkel machtsblok.

Ondertussen had ik tijdens de vele ritten die ik in het verleden georganiseerd heb een reputatie opgebouwd. Dankzij mijn korte lijntjes naar boven dacht ik het weer positief te kunnen beïnvloeden. Helaas is deze reputatie na vandaag finaal naar de vaantjes.

Daarom vertrok vandaag de karavaan, goed gestemd, maar onder een grijs wolkendek richting de Brabantse wal.

De Brabantse wal is een aardkundig interessant gebied. Het is een steilrand waar zandgrond abrupt overgaat in zeeklei. Voor wie oplet is de steilrand ook wel hoge rand of zoom genoemd makkelijk te herkennen.

Stoplichtloos slingerde de route door het Brabantse land. Bossen werden afgewisseld met landerijen. De middagpauze was gepland op Bovendonk in Hoeven.

Hier konden we ons onderdompelen in het rijke Roomse leven.

Bovendonk, een voormalig seminarie, fungeert op dit moment als conferentieoord.

We konden hier à volonté lunchen. Dat lieten we ons goed smaken.

Nadat het vertreksein geklonken had moest er een korte rit gemaakt worden naar museum van Osch in Etten- Leur. Dit privémuseum had vandaag een draaidag dus alles stond letterlijk onder stoom. Machines in allerlei soorten en maten stonden te glimmen en te blinken, alles was is beweging. We kwamen ogen te kort.

Beladen met informatie en indrukken werd begonnen aan het tweede deel van de rit. Wederom door een bosrijke omgeving afgewisseld met landerijen.

Er was geen horeca gepland door de organisatie maar veel equipes deden in De Wildert ‘de Bakkersmolen’ aan. Altijd een leuk adres waar stoom ook de grootste gemene deler is.

Van hieruit was het niet ver meer naar het eindpunt, bij veel deelnemers al bekend; “Groot Molenbeek”.

Hier werd de prijs (een echte Morgee) uitgereikt van de fotoherkenningswedstrijd.

Door een ex aequo moest er nog stevig gestreden worden, door middel van een raadsel kwam uiteindelijk Jos-Erik Koster uit de strijd en mocht de trofee bijschrijven op zijn palmares.

Na een toost en een proost werd er, voor wie zich aangemeld had, een copieuze maaltijd van de Big Green Egg verzorgd door onze gastheer Jan Ghering.

Nadien hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen en niemand heeft kennelijk in de gaten gehad dat het weer niet zo best was.

Misschien valt het met de schade aan mijn opgebouwde reputatie uiteindelijk nog wel mee.

 

Always walk on the bright side of the road.

 

Hans Dekkers