Verslag en foto’s Schouwen-Duiveland Rit – 6 augustus 2022

MSCCH REGIO ZEELAND,  SCHOUWEN-DUIVELAND RIT, 6 AUGUSTUS 2022

Het thema was dit keer: ‘’Beelden op drie Zeeuwse eilanden”.

De start vond plaats vanuit hotel Mondragon in Zierikzee. We begonnen met een rondje Zierikzee, waar de eerste beelden al gescoord konden worden.

Vervolgens reden we over het westelijke deel van Schouwen-Duiveland en over de Brouwersdam naar Goeree-Overflakkee. Na de lunch bij Brasserie Bolbaken aan de jachthaven van Herkingen, met een prachtig uitzicht over de Grevelingen.

De route ging na de lunch verder over Goeree-Overflakkee. Via de Grevelingendam kwamen we op het oostelijke deel van Schouwen-Duiveland om vervolgens via de Zeelandbrug naar Noord-Beveland over te steken waar we een theepauze hadden in De Zeeuwse Oase in Kats, een bekende kwekerij van rozen en clematissen.

 

We vervolgden de route over  Noord-Beveland en vervolgens over de Oosterscheldekering naar ons eindadres Boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede voor aperitief en diner.

Wie deelneemt aan een rit door Zeeland rijdt door een open agrarisch landschap waar begin augustus de aardappels en uien staan te pronken. Maar er is ook ‘natte natuur’ die een paradijs voor vogels vormt. Kenmerkend voor dit deel van Zeeland zijn de piepkleine dorpen, de zee, de Grevelingen en de Oosterschelde. We zijn ieder jaar weer trots om al het moois te kunnen laten zien wat de eilanden te bieden hebben. Het motto van de route was: “Beelden op drie eilanden”. Dit betekende dat in het routeboek aandacht werd gegeven aan de kunstwerken langs de route waar men anders ongemerkt aan voorbij zou snorren.