Voorpret

Als je op de dag dat onze Morganclub MSCCH exact 50 jaar bestaat ook bent uitgenodigd door de jubileum commissieleden Rob en Carla Veeger om de reeds voor augustus uitgezette tourritten na te mogen rijden, dan kan je je geluk niet meer op!
Zo’n kans doet zich nooit meer voor en samen met Martin en Corinne Barkel, Meino en Geesken Binnema, Wilfried en Gerda Derksen, Ab en Anja Vis en Nico en Jenny Zonneveld mochten wij ons op zaterdag 9 april om 10 uur melden bij de feestlocatie Hotel Mennorode te Elspeet.
De ontvangst is nu al indrukwekkend. Wat een aanblik! Die hele aparte feesttent en die geweldige ruimte voor nog meer van dat soort tenten plus een podium zal zeker het nieuws halen in augustus. Daar MOET je bij zijn geweest, geen twijfel over mogelijk!
Rob had geen enkele moeite om zijn enthousiasme te onderdrukken en vertelde honderduit over alle mogelijkheden op deze locatie. Compleet met een aparte stand van Louwman Exclusive in een apart gebouw met ruimte voor zeker 10 Morgan specials. Dat wordt watertanden daar.
Na de begroeting en het zeer gastvrije onthaal door het personeel van Mennorode was er uiteraard koffie met appeltaart en daarna de briefing door Rob en Carla.
Er waren vijf zeer speciale routes uitgezet met ieder een apart thema. Elk zeer de moeite waard. Zo zijn er o.a. routes met de volgende thema’s: de Airborne route rondom Arnhem, de route langs de restanten van de IJssellinie, de route door de Gelderse Vallei met als optie een
bezoek aan een stoomgemaal en een route via het kleinste stadje van Nederland; Bronkhorst!
Per route werden twee equipes ingedeeld om na te rijden. Eén versie in het Nederlands en de andere in het Engels. Je kon nu al zien en voelen hoeveel energie en tijd er door de jubileum commissieleden met hun aanhang in dit evenement is gestoken.
We gaan rijden! Samen met Meino en Geesken. Zij met de Engelse versie en wij met de Nederlandse versie voorop en Golda als onbetwiste navigator. Op twee equipes na reed iedereen met de “gewone” auto vanwege het winterse voorspelde weer en dat bleek een zeer goede keuze. Wij hadden de langste route: de Airborne route van 153 km die ons langs de diverse gedenkwaardige plaatsen van Operatie Market Garden brachten. Plaatsen waar je stil van werd. Onderweg dus een aantal keren terecht uitgestapt en stil gestaan bij deze memorabele gebeurtenis die ons uiteindelijk de vrede heeft gebracht. In deze tijd een groot goed, blijkt maar weer………….
Mooie wegen, dijkjes, dorpjes, heide- en steppeachtige velden. De regen, hagel en sneeuw streden om de eerste plaats, maar de pret van het rijden van deze route was er niet minder om.
Ook hele lange stukken weg door bossen, heidevelden en natuurgebieden bleken een schot in de roos. Dit moet je meemaken. En dat met nu al een dikke 230 Morgans.
Na deze fraaie rit tijd voor het nakijken en aanpassen van de diverse routes, want vreemde ogen kijken en zien het toch net even wat anders. Zo verbeter je samen de route.
Dan eindelijk de bitterbal en konden wij proosten op een geslaagde dag. Ter afsluiting bleven degene zonder verplichtingen, en dat waren er heel veel, dineren om voor te proeven hoe het in Mennorode smaakt. Nou, dat smaakt naar meer kan ik uit eigen ervaring en die van anderen mededelen!
Dus nog een reden extra om je in augustus hier te laten verwennen.
Na de financiële verplichtingen op naar huis en onderweg was het niks anders dan nagenieten en nog eens nagenieten.
Nu met eigen ogen kunnen zien, voelen en horen wat er bij de organisatie allemaal komt kijken. Een welhaast professionele aanpak door de organisatoren zal dit spektakel tot in lengte van dagen door laten klinken in onze club en ver daar buiten. Als je daar niet bij bent
geweest….. Ik zeg niks meer!

En…. als je nou geen Morgan hebt, wat mis je dan toch veel.©

Bob Landman