Voorpret 2.0

MSCCH

Voorpret 2.0 

 

Iedereen weet nu wel dat onze Morganclub MSCCH 50 jaar bestaat èn dat de jubileumcommissieleden knetterdruk zijn met van alles om er een uniek feest van te maken. Daarnaast is er nog een hulptroep op afroep beschikbaar om zoals ook op 9 april eerder dit jaar de diverse routes na te rijden.

Voor ons als lid van die hulptroep was het alweer een feest om op 6 augustus nogmaals de uitgezette routes na te rijden, want dat bleek achteraf echt nodig gezien de vele gele borden over afsluitingen enz.

Van de jubileumcommissie waren in dit geval Rob en Carla Veeger aanwezig. En wat was iedereen blij om elkaar rond tienen weer te zien op een nu wel prachtige dag. Hotel Mennenrode had als verrassing bij de koffie een
petite four met daarbovenop op witte chocola het jubileumlogo aangeboden. Dat wist helemaal niemand en laat zien dan het hotel er helemaal klaar voor is.

De clubleden die nu de routes mochten (nee NIET moeten!) narijden zagen er allen geweldig blij uit. Dat kwam zeker omdat HET FEEST al over 14 dagen begint. Ze hadden er duidelijk zin in. Deze keer reden mee: Meino en Geesken Binnema, Wilfied, Gerda Derksen, Ton en Wil Kuiper, Ab en Anja Vis, Nico en Jenny Zonneveld, Johan en Caroline Morsch en wij , Golda en ik en dus weer de route vanaf de feestlocatie Hotel Mennorode te Elspeet. En iedereen reed belangeloos vele honderden kilometers om er het allerbeste van te maken samen met de jubileumcommissie. Werkelijk niemand hoorde je klagen.

We kregen, wellicht onbedoeld, te horen dat in het aparte gebouw met ruimte voor zeker 12 Morgan specials wel heel speciale Morgans vanuit de fabiek (!) en Louwman samen zouden komen te staan. Dat wordt watertanden daar en als je dat hebt gemist dan droom je daar over tien jaar nog van!

Na de begroeting en het bijzondere onthaal door het personeel van Mennorode met dat jubileum -gebakje, was er uiteraard koffie en daarna de briefing door Rob en Carla.

Er waren vijf zeer speciale routes uitgezet met ieder een apart thema. Elke route zeer de moeite waard. De routes met de aparte thema’s, zoals in de vorige “Voorpret” op de site te lezen valt, werden opnieuw nagereden en dat was niet overbodig. Misverstanden, onduidelijkheden, wegafsluitingen en mogelijke problemen met pontjes (ja misschien ook pondjes…) vanwege lage waterstanden enz. kwamen wij allemaal tegen:

Bijna alle routes werden door twee equipes nagereden. En wederom kon je zien en voelen hoeveel energie en tijd er door de jubileumcommissieleden met hun aanhang in dit evenement is gestoken. Daar deden wij allen weer graag aan mee.

We gaan rijden! Nu samen met Ab en Anja Vis. Wij met de “gewone” auto door een misverstand en Ab en Anja met de Morgan. Wij hadden weer een lange route; de route van 153 km die ons langs de Hooge Veluwe en over de IJssel naar o.a. Bronckhorst bracht.

Mooie wegen, dijkjes, dorpjes, smalle kronkelige weggetjes en paarse heidevelden. En lunchen in Bronckhorst was uiteraard geen straf en kostte meer tijd dan wij dachten. Dus deel twee een beetje met het gas erop.

Na deze fraaie rit was het tijd voor een drankje en het nakijken en aanpassen van de diverse routes want dat bleek weer nodig. Bovendien waren er glunderende gezichten te zien, want iedereen had weer een andere route gereden met de nodige ervaringen die natuurlijk gedeeld moesten worden.

Ter afsluiting bleef iedereen ook nu weer dineren uiteraard ook weer voor eigen rekening en het bleef nog heel lang gezellig. Alweer een reden extra om je in augustus hier te laten verwennen.

Wat een feest moet dat straks worden en daar heeft iedereen het volste vertrouwen in, omdat wij van heel dichtbij hebben gezien hoeveel passie in dit jubileum is gelegd door de jubileumcommissie.

Op naar HET feest!

 

En…. als je nou geen Morgan hebt, wat mis je dan toch veel.©

Bob Landman