Librands zijraam steunen

Voor het eerst gezien op MOG 2014 en door velen bewonderd als een praktische oplossing voor een oud probleem, namelijk dat de zijschermen naar buiten buigen en zowel wind als regenvrij toegang hebben.

Er zijn twee versies van Librands Side Screen Steunen, deze voor auto’s met voorruiten die naar de bovenkant taps toelopen met 9 kapnoppen of die met gegoten voorruitsteunen voor de Easy Up kap. De taps toelopende voorruit werd rond 2002 geïntroduceerd.

De andere versie past op auto’s met voorruiten met parallelle zijkanten voor auto’s met traditionele kappen en die met Simmonds-kappen vóór 2002.

Ze zijn ontworpen om te voorkomen dat de bovenkant van de zijschermen snel uitzetten (wind en regen binnenlaten!).

Ze zijn eenvoudig te monteren en vormen het derde deel van een triangel met de twee buitenste zijknoppen en zijn in lengte verstelbaar voor de definitieve instelling.

Dezelfde knop op het zijraam aan de binnenkant betekent dat je Morgan tommy bar op alle drie de knoppen werkt en kan worden gebruikt om het zijraam te verwijderen, waarna de steunen plat op het zijraam vallen zodat ze in je raamtas passen op de gebruikelijke manier.

De binnenste schermknop is zo geplaatst dat hij niet in de weg zit bij je elleboog en ik heb inderdaad een manier gevonden om de deur dicht te trekken terwijl je een veiligheidsgordel draagt.

Klik hier voor de website