Napret

50 MSCCH 50
Napret

Als je een regioambassadeur hebt die ook in de jubileumcommissie zat dan zal het je niet verbazen of de reguliere bijeenkomst van regio Midden en Oost op 31 augustus heeft iets met het jubileum te maken. Noem het maar een verlenging van het superfeest dat wij anderhalve week geleden in Elspeet bij Mennorode mochten beleven.

Dus hadden Rob en Carla Veeger ons uitgenodigd om te beginnen in Elburg. Omdat Emst deze keer gesloten was vanwege eigen personeelsfeest was een heel goed alternatief voor de eindbestemming snel gevonden: Mennorode!

Rond 14 uur in het volgepakte Elburg met hoog grijsgehalte en stralend weer een plekje gevonden voor de Morgan en gelijk twee dames op ons af. Of ze een foto mochten maken. Tuurlijk! Daarna ons bij de overige Morganvrienden aangesloten. Even bijkletsen en natuurlijk over het feest uitgebreid gesproken. Ook vernomen dat de lustrumcommissie overladen is met cadeautjes en bakken vol berichtjes met louter superlatieven. Ik zag ze glunderen en nagenieten en terecht. Zelfs ons erelid Dick de Bruijn had in al die vijftig jaar nog nooit zo’n mooi en perfect feest meegemaakt.

Daarna het stuk Hanzestadroute gereden tot Elspeet. Met vijf Morgans en een Triumph gingen wij op pad. Dat was alweer 100 km genieten van 431 bochten, natuur verrassende uitzichten en ontmoetingen met wel hele grote landbouwmachines, want er moest nog wat stikstof op het land. Of iemand die de sloot even gaat uitbaggeren, dan wel een vrachtwagen die op de weg staat te lossen. Maar vergeet niet de vele schoolkinderen die al zwaaiend weer huiswaarts keerden op de fiets. Iedereen die deze route heeft gereden weet dat je dit wel 50 keer kunt rijden, het verveelt nooit!


Tegen zessen bij Mennorode aangekomen. Dat voelde heel vertrouwd, alsof wij niet weggeweest waren. Maar wat kaal! Geen ereboog, geen ballonnen, geen rijen Morgans, geen podium, geen muziek en geen banners. Alleen het vriendelijke personeel was er nog. Gelukkig maar, want dan werden wij weer op het terras lekker bediend. Lustrumcommissie leden Martin Barkel met Corinne waren inmiddels ook aangeschoven, dus het evalueren van het driedaagse feest kon beginnen. Ik was er snel klaar mee: de lustrumcommissie een contract aanbieden t/m 2027 en bij Marleen van Mennorode 172 kamers reserveren. Ik heb geen commentaar hierop gehoord. Dus: deal!!

Daarna was het even wat lekkers uitzoeken van de kaart en op naar het diner. Ik heb weer iedereen zien genieten, zelfs de bediening. Ondertussen waren nog meer leden en een nog niet lid aangekomen, waarna het nog heel lang gezellig bleef.

Verdomd; het was alweer feest!

Maar waarom nou die twee Morgans op die invalidenparkeerplaatsen stonden? Toch volgende keer eens vragen wat hun handicap is….

 

En…. als je nou geen Morgan hebt, wat mis je dan toch veel.©

Bob Landman