Updates voor de PLus Four en Plus Six

Klik hier voor Video 1

The Morgan Motor Company zet zijn programma van  voertuigverbetering voort met een groot aantal upgrades voor zijn Plus Four- en Plus Six-modellen. De updates komen gezamenlijk als onderdeel van Morgan’s Model Year ’22 (MY22) -pakket, in de overgang van het bedrijf naar een cyclisch productverbeteringsprogramma. De MY22-update komt na feedback van klanten en pers, en weerspiegelt de wens van Morgan om zijn product te ontwikkelen en tastbaar voordeel voor de klant te bieden. Het zorgt bovendien voor een hernieuwde aankoopmotivatie, als onderdeel van de bredere langetermijn productstrategie van het bedrijf.

Een geheel nieuw kapontwerp leidt het MY22-updatepakket en is ontworpen om de bruikbaarheid, bescherming tegen weersinvloeden en verfijning te verbeteren. Dit is bereikt door een herziene framestructuur waardoor er geen bevestigingsmiddelen voor de kaprail nodig zijn, en een enorm verbeterd afdichtingspakket rond deur- en zijruitsluitingen. Samen zorgen deze veranderingen voor een duidelijke verbetering van de snelheid en het gebruiksgemak van de kap, de geluidsisolatie van de cabine en de bescherming tegen weersinvloeden.

De MY22-update ziet het eerste gebruik van Morgan’s opnieuw ontworpen ‘wing-badge’ op een voertuig. Het iconische logo heeft zijn eerste update in meer dan tien jaar gekregen en de verandering maakt deel uit van Morgan’s bredere merk identiteitsvernieuwing. De badge is in-huis ontworpen en is een voorbeeld van het nieuwe niveau van digitaal vakmanschap van het bedrijf dat perfect past bij de beroemde reeks traditionele coachbuilding-vaardigheden. Het nieuwe embleem wordt aangevuld met een onderste inlaatgaas dat nu kan worden gespecificeerd met een zwarte afwerking die past bij het optionele zwarte gaas van de bovenste grille.

Het motorgeluid en het karakter vormen de kern van de Morgan-rijervaring, en nu kunnen klanten genieten van het ongeremde geluid van hun Plus Four of Plus Six terwijl ze op de openbare weg zijn, maar met de optie van een subtieler akoestisch profiel in de stad , dankzij het optionele actieve sportuitlaatsysteem. Met actieve bypasskleppen komt het volledige karakter van de motor vrij tijdens het rijden in de Sport-modus (automatische modellen) en Sport Plus-modi. Hij wordt geleverd met een keuze uit gepolijste zilveren of zwarte uitlaatpijpen.

Klik hier voor Video 2

In de auto verbetert een geheel nieuwe stoel het comfort en het vertrouwen van de bestuurder tijdens dynamisch rijden. Dit is bereikt door opnieuw geprofileerde ergonomische zitkussens in de basis en rugleuning, evenals verbeterde zijdelingse en longitudinale ondersteuning. Het komt in twee vormen: de Comfort-stoel, die standaard wordt geleverd op de Morgan Plus Four, met verstelbare lendensteun, en de Comfort Plus, die standaard is gemonteerd op de Morgan Plus Six – en optioneel verkrijgbaar is op de Plus Four. – en heeft een verhoogde elasticiteit in de zitting en een extra pneumatische aanpassing aan de zij- en dijbeensteunen.

Een nieuw afsluitbaar opbergvak is nu als optie verkrijgbaar op zowel de Plus Four als de Plus Six. Het wordt achter in de bagageruimte gemonteerd en biedt een veilige opbergruimte voor waardevolle spullen wanneer de auto onbeheerd wordt achtergelaten, zonder dat dit gevolgen heeft voor de bestaande opbergruimte of de ruimte voor de inzittenden.

Extra interieurverlichting wordt geleverd door de standaard montage van een paar LED-lampen op het achterste schot, een verdere verbetering van de bruikbaarheid van de MY22-modellen. Er is ook een conciërgefunctie in de koplampen geïntegreerd, waardoor ze gedurende 30 seconden verlicht blijven nadat de sleutel uit het contact is verwijderd.

De toevoeging van een standaard dubbele USB-aansluiting vertegenwoordigt een extra passagierscomfortfunctie, en in combinatie met de bestaande Bluetooth-audioconnectiviteit zorgt dit voor een naadloze integratie van mobiele apparaten voor navigatie en entertainment in de auto.

“Al 112 jaar luistert Morgan naar zijn klanten en biedt een op maat gemaakte service die het bedrijf over de hele wereld beroemd heeft gemaakt. Tegenwoordig is dat net zo goed het geval als ooit, en feedback over de Plus Four en Plus Six, die respectievelijk in 2020 en 2019 werden gelanceerd, is zorgvuldig verzameld en opgevolgd door ons technische team.
“Het resultaat van dit engineeringprogramma is het MY22-updatepakket, dat op holistische wijze nieuwe niveaus van bruikbaarheid, verfijning en rijplezier toevoegt aan de vierwielaandrijving. De introductie van een cyclische structuur voor productverbetering toont ook aan dat het bedrijf de afgelopen jaren vooruitgang heeft geboekt en een nieuw niveau van commerciële volwassenheid heeft bereikt. ”

Steve Morris
voorzitter