De Archive Room

De Morgan Motor Company voltooit de herontwikkeling van haar bezoekersattractie, het Morgan Experience Center, met de opening van haar geheel nieuwe interactieve museumervaring, The Archive Room. Met ingang van 17 mei 2021, in lijn met de versoepeling van COVID-19 beperkingen, is The Archive Room open voor alle bezoekers van Morgan, zowel de hele week als elke zaterdag.

De Archive Room herbergt de volledige bedrijfsarchieven met meer dan een eeuw aan artefacten, documenten, foto’s en beeldmateriaal die de unieke geschiedenis en het erfgoed van het merk in kaart brengen. Het middelpunt van de kamer is een kast van volledige lengte waarin afzonderlijke items van historische betekenis zijn ondergebracht, elk met hun eigen verhaal. Naast elk item bevindt zich een knop waarmee bezoekers het artefact tot leven kunnen brengen als onderdeel van een audiovisuele installatie. Enkele van de meer prominente items zijn een Leica-camera uit de jaren 30 van de oprichter van het bedrijf, HFS Morgan, duizenden originele persknipsels die dateren uit 1910, elk prachtig gedocumenteerd in ‘schrootboeken’ door George Morgan (vader van HFS), en originele blauwdrukken en historische delen uit de vroegste dagen van het bedrijf.

Vijf grootschalige projectoren rond de kamer tonen roterende inhoud die in alle aspecten van de bedrijfsgeschiedenis duikt en een achtergrond vormt voor de kamer. De overige muren zijn versierd met kunstwerken en abstracte lijsten, Morgan-onderdelen en trofeeën. In het midden staan ​​zeven auto’s tentoongesteld die alle tijdperken en modellen vertegenwoordigen, met een mix van erfgoedvloot van het bedrijf en voertuigen die zijn uitgeleend door particuliere eigenaren. Bij de lancering zullen modellen, waaronder een Runabout uit 1910, 1938 4-4, voorheen eigendom van HFS Morgan, een Plus 8-raceauto uit 1977 van Graham en Oliver Bryant, een 1 van de 100 Aeromax- en EV3-conceptauto’s te zien zijn naast andere voertuigen.

Een ‘Design Your Morgan’-ruimte laat bezoekers kennismaken met de basisprincipes van het tekenen van een Morgan-auto en hoe het ontwerp- en ontwikkelingsproces werkt, met extra inzichten van Morgan’s ontwerpers en ingenieurs. Met een tekentafel in een lichtbak, calqueerpapier-sjablonen en potloden kunnen beginnende ontwerpers de Morgan-creaties van hun verbeelding op papier zetten, mee naar huis nemen of delen op sociale media.

De Archive Room brengt het Morgan-verhaal tot leven en bouwt voort op het immer populaire Morgan Experience-aanbod van fabrieksrondleidingen, verhuur van sportwagens en belevingsritten. Het Morgan Experience Center zelf onderging in 2020 een volledige renovatie. De vernieuwde ruimte omvat een retailshowroom voor Morgan’s on-site dealer, Morgan Works Malvern; een nieuw restaurant, The Canteen; en een cadeau- en lifestylewinkel. Het dient ook als de thuisbasis van Morgan’s immer populaire fabrieksrondleidingen, een kijkje achter de schermen in hoe deze unieke voertuigen worden gemaakt.

De buitenkant van het gebouw profiteert van nieuwe opvallende kenmerken, waaronder de ‘juwelendoos’-display voor de presentatie van de nieuwste en meest belangrijke modellen, een sculpturale entreehal en een overdekte voertuigdisplay die de toppen van de Malvern Hills, de uitlopers, weerspiegelt. waarvan de locatie voor het gebouw. Deze kenmerken zijn geconstrueerd met behulp van modulaire houtconstructies, het materiaal dat is gekozen om het assen carrosserieframe te vertegenwoordigen dat in elke Morgan-sportwagen wordt gebruikt.

Ontdek het geheel nieuwe Morgan Experience Center

“Als een van de langst bestaande autofabrikanten in Groot-Brittannië is de geschiedenis van Morgan zowel fascinerend als uitgebreid. Van overwinningen tijdens beproevingen die het bedrijf in zijn vroege jaren hielpen voort te stuwen, tot de ongelooflijke geschiedenis van onze fabriek in Pickersleigh Road en onze meer recente ontwikkelingen na het millennium, stelt The Archive Room ons in staat om het verhaal van Morgan als nooit tevoren te vertellen. De interactieve installaties en activiteiten bieden iets voor alle leeftijden en interesses. Of je nu een levenslange Morgan-liefhebber bent of bij je eerste bezoek aan de fabriek, we hebben The Archive Room samengesteld om relevant te blijven voor iedereen. En nog belangrijker: net als het bedrijf zelf, zal het blijven evolueren. ”

Steve Morris
voorzitter