Het Nederlandse Rode Kruis

Nieuwsbrief Rijtour 10

Rode Kruis IJsselland
Beste Morgan fan,
De rijtoer in 2021 is in alle opzichten geslaagd! We hebben 21.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis IJsselland. In deze nieuwsbrief lees je wat we met het geld hebben gedaan.

Vanwege het succes in 2021 zijn we alweer druk met de organisatie van de tweede editie. Die verrijden we op woensdag 8 juni 2022. Dan gaat de route door andere delen van de provincie. Ben je er dan (weer) bij? Als je het antwoord op die vraag nu al weet: De inschrijving is al geopend! Twijfel je nog? Noteer de datum in ieder geval alvast in je agenda!

Voor inspiratie, indrukken en informatie over onze rijtour verwijzen we graag naar onze website. Daar vind je ook de uitslagen van de tests in 2021.

Voor nu wensen we iedereen vast een heel fijn kerstfeest en een gelukkig 2022!

Namens de organisatie,
Jan Spil,
Bestuurder Rode Kruis IJsselland

Oefenpoppen, AED's en eerste hulpsetjes
Dit deden we met de opbrengst van editie 2021
Met de opbrengst hebben we het volgende aangeschaft voor Rode Kruis IJsselland:

  • 3 × AED (* 1660 = 4980) = 5000 euro
  • 6 × oefenpop = 2000 euro
  • 200 × EHBO-setje uit te delen bij workshops kinder-EHBO aan minima = 1000 euro
  • 1 × materiaalwagen voor nood- en evenementenhulp = 8000 euro (komt in maart)
Dit gaan we doen met de opbrengst in 2022
Voor 2022 zijn ligt de focus op de aanschaf van een NoodVerzorgingsUnit. Dit is een bus met een aanhanger met een keuken. Zo kunnen we voedsel en drinken uitdelen aan mensen in nood. En aan onze vrijwilligers als die betrokken zijn bij hulpacties.

Zo’n aanhanger is nieuw in Nederland. Het Rode Kruis IJsselland is het eerste district met zo’n unit. Met de opbrengsten van de rijtoer in 2021 hebben we een aanbetaling gedaan. Met de opbrengsten in 2022 kunnen we de unit afbouwen en voorzien van voorraad.

De unit wordt helemaal zelfvoorzienend en kan 24 uur lang eten en drinken voorzien aan zeker 50 mensen.

Den Alerdinck en Woordbrooke
Start en finish
De start en finish is bij Havezate Den Alerdinck. We gaan toeren door het mooie Sallandse en Twentse landschap tot zelfs in de Achterhoek. De lunchlocatie is Landgoed Woodbrooke in Barchem.
In welke klasse rij jij mee?
Je kunt meerijden en genieten in diverse rij-klasses. Naast de Tourklasse (eenvoudige navigatie) en de Sportklasse (een uitdagende rit met moeilijker navigatie-instructies) hebben we een nieuwe klasse: Leisure-klasse.

De Leisure klasse is ingesteld voor diegenen die gewoon lekker willen toeren, zonder gedoe met navigatie-instructies, puzzeltjes etc. Eenvoudig toeren voor het goede doel!

De Businessklasse is er speciaal voor bedrijfsteams, die als bedrijf of groep met elkaar willen samenrijden in één van de rijdersklasses. Rij mee als bedrijf en beleef een prachtige dag met elkaar. Goed voor de teambuilding!

Ga naar de website en kies je klasse. Wat je ook kiest, je steunt het Rode Kruis!

Leer meer over navigeren
Spijker je kennis bij tijdens de navigatiecursus
Op maandag 2 mei 2022 wordt er een navigatiecursus gehouden door Rally’s Bcause bij het nieuwe Porsche Centrum Twente in Deventer.

Voor de deelnemers die iets meer van navigeren willen weten, is dit een uitstekende avond om de regels en tips & trucs te leren. Of de navigatiekennis op te frissen.

We zien er naar uit jullie al te treffen op 2 mei 2022 bij Porsche Twente Deventer in het nieuwe pand in Deventer, Birnieweg 9-11, 7418 HH.

Inloop is vanaf 19.00 uur, de cursus start vanaf 19.30 uur. Michel Arfman ontvangt je graag in zijn mooie showroom.

Geef een cadeaubon
Cadeautip: Geef een cadeaubon!
Download de bon, vul het in en geef het in een enveloppe. Je geeft niet alleen een onvergetelijke dag, maar deelt ook in de kerstgedachte om iets goeds voor de ander te doen.
Volg ons ook via:  Facebook    LinkedIn
Telefoon +31 6 12473825
E-mail rijtour.ijsselland@rodekruis.nl
CBF erkend Postcode Loterij ANBI