Verslag en foto’s Voornse en Goereese kustroute 7 mei 2023

Voornse en Goereese kustroute

 

Na een zaterdag met veel regen was het zondagochtend 7 mei gelukkig droog toen Cees en ik wegreden richting Restaurant Zela in Rotterdam voor de start van de Voornse en Goereese kustroute.

Bij Zela worden we getrakteerd op heerlijke koffie en een keuze uit verrukkelijke Baklava, Cheesecake of appeltaart.

In het totaal rijden er 10 auto’s mee. Erik nam het woord en gaf een enthousiaste uitleg over de route.

In de routebeschrijving stonden uitdagende vragen die we konden beantwoorden op het antwoordformulier. En raad eens? Er was een fantastische prijs te winnen voor de uiteindelijke winnaar!!

Rond 11 uur rijden we weg richting Spijkenisse. Na Spijkenisse rijden we langs de dijk naar Geervliet, door het oude dorpje heen. Dan richting Heenvliet en Zwartewaal. We komen langs 2 haventjes. De route is prachtig, en tot onze vreugde begon de zon zich steeds meer te laten zien! Via de Groene Kruisweg rijden we richting Brielle. Helaas is het centrum afgesloten vanwege een bevrijdingsfestival.


We rijden om de stad heen, richting de straat waar we weer een vraag moeten beantwoorden. Dan pikken we de route weer op. We rijden door de mooie polder door Tinte naar het restaurant “Aan Zee” waar we lunchen.

Bij aankomst worden we verwelkomd door de eigenaar, die zelf ook een gepassioneerde liefhebber van Morgans is. Hij heeft 2 grote tafels op het terras voor ons klaarstaan met mooi uitzicht op de zee. We krijgen een heerlijke lunch: vis, vlees of vega.

Na de lunch rijden we prachtig langs de duinen richting de Haringvliet dam. Over de dam gaan we richting Stellendam. We rijden door het centrum richting Goedereede. Hier maken we een rondje door het mooie oude centrum. Daarna rijden we richting Ouddorp. We rijden langs Ouddorp richting de Brouwersdam. Hier komen we door een gebied met heel veel bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Wat een uniek gezicht!

We rijden de dam over richting Hellevoetsluis. In de veste bezoeken we het brandweermuseum. Hier krijgen we een rondleiding waarbij we de geschiedenis van de brandbestrijding krijgen te zien. Het museum herbergt een prachtige collectie met bijzondere auto’s, historische kleding, helmen en brandslangen.

We eindigen bij restaurant Aquarius aan het Haringvliet in Hellevoetsluis.


Erik neemt alle antwoordformulieren in en kijkt de antwoorden na. Er worden 3 prijzen uitgereikt!! Wat een leuke manier om tijdens de route meer te leren over de geschiedenis van het gebied waar je doorheen rijdt. En… Cees en ik winnen de eerste prijs.

Na de borrel blijven we met een klein groepje nog een hapje eten. Na het eten gaan we allemaal tevreden weer naar huis. Een topdag met topweer en top gezelschap!!

Chava Limburg