Bezoek Joop Stolze / Museum Louwman

vrijdag 22 april 2022

De eerste rit dit jaar, oftewel een Noggin, van de regio Zeeland, was naar Joop Stolze in de Lier en het Louwman Museum in Den Haag.

We reden vanuit Zeeland naar een verzamelplaats langs de A29 en van daaruit naar een tweede verzamelplaats bij Maassluis. Hier voegden zich de auto’s uit Zuid-Holland bij ons. Met uiteindelijk 14 auto’s rijden we naar Joop Stolze Classic Cars in de Lier in het Westland.

We werden ontvangen met koffie en een stroopwafel door Gerrit Stolze, een neef van Joop. Tijdens een bevlogen presentatie vertelde Gerrit ons hoe het bedrijf door oom Joop is opgezet. Oom Joop is inmiddels met pensioen.

Het bedrijf is gevestigd in een kassencomplex, waar oom Joop ooit is begonnen met het kweken van planten en bloemen. Hij had echter ook een grote interesse in klassieke auto’s en van lieverlee maakten de planten en bloemen plaats voor oldtimers.

Momenteel staan er ca. 450 auto’s, waarvan de meeste uit Amerika komen. De auto’s zijn allen rijklaar, maar niet gerestaureerd. Dat moet de koper zelf (laten) doen. Tijdens de rondleiding door het bedrijf zagen wij een indrukwekkend aantal verschillende merken, maar ook allerhande onderdelen en motoren.

Na dit bedrijfsbezoek, lunchten wij in De Hooiberg in ’t Wout, het kleinste dorpje van Nederland, bewoond door 35 inwoners.

Het middagprogramma was een bezoek met rondleiding door het prachtige automuseum van Louwman in Den Haag

Na een borrel aldaar ging ieder zijns weegs.

Het was een mooie en leerzame Noggin, met dank aan de organisator, Hans Dekkers.

Bram Rodenburg