WEST-BRABANT RIT, ZATERDAG 7 MEI 2022

Eindelijk, zonder restricties weer een mooie rit maken. Daar hadden we naar uitgekeken. Voor de 5de keer organiseerden Jos en Lia van Opstal en Obbe en Marianne Verburg de West-Brabant rit. Meestal de openingsrit van het seizoen, maar dit keer was er eerst nog een Noggin naar de Lier, waar Joop Stolze een verzameling oude auto’s heeft en naar het Louwman Museum in Den Haag. Dit was echt wel een “mannen-dingetje” hoor !

Nu dus een “echte” rit. Zoals gewoonlijk was er een ontvangst met koffie en taart, deze keer in “Bistro d’Ouwe Schuur”” in het dorpje Wouwse Plantage. Na de koffie voerde de rit over de Brabantse Wal, langs de Belgische grens en langs turfvaarten. Wat is Brabant mooi en wat hadden we goed weer.

Voor de lunch legden we aan bij “Uitspanning De Fazant” in Ulvenhout, gelegen in het Annabos.

De middagrit werd vervolgd door o.a. de Baronie van Breda, bosrijke weggetjes en mooie verstilde vennetjes.

Na een theepauze bij uitspanning “In den Anker”, naar verluidt de oudste herberg van Brabant (uit 1635), kwamen we rond vijven aan bij ons eindpunt, het inmiddels bekende restaurant “Le Jardin “ in Rucphen. Een gezellig borrel viel ons ten deel en, voor de liefhebber, een mooi diner.

En … wie was toch die pianist, die het diner opvrolijkte met zijn spel ?

Marianne, Lia, Obbe en Jos (de pianist dus), hartelijk dank voor jullie perfecte organisatie.

Lieneke Hubrechsen