Hoewel de  traditie wil dat deze rit over Schouwen Duiveland voert, heeft Jaap Verseput deze keer toch gekozen wat eilanden daarboven te bezoeken, nl Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten.

Dat was bepaald geen straf !

De start was in restaurant Grevelingen. De naam zegt het al: aan de Grevelingen.

Inschrijven, koffie met appeltaart, kortom een goede start.

We reden over het westelijk deel van Goeree-Overflakkee en konden genieten van prachtige vergezichten over de Grevelingen en over de vogeleilandjes voor kustbroedvogels.

We reden door schilderachtige kleine plaatsen zoals bijv. Goedereede en vervolgden onze route over de Haringvlietdam naar het duingebied van Voorne-Putten en vervolgens naar het Brielse meer.
De lunch gebruikten we in restaurant de Kogeloven bij de Stenen Baak, de oudste stenen vuurtoren van Nederland, die dateert van 1630.
Deze stenen vuurtoren werd gebouwd nadat voorgaande houten vuurbakens afgebrand waren !

De middagroute voerde ons verder over het eiland. We reden o.a. door het mooie stadje Brielle.

Uiteindelijk eindigen we  in Hellevoetsluis.
We bezochten aldaar het droogdok Jan Blanken en het ramschip De Buffel. Van te voren had ieder zijn interesse in één van de twee activiteiten kenbaar kunnen maken.

De rit eindigde in restaurant Fortezza aan de haven en het was nog steeds aardig weer. Maar dat veranderde en dat hebben sommige Morganeers geweten. De regen kwam plotsklaps met bakken uit de hemel. Hollen dus naar die auto’s die niet waren afgedekt, met als resultaat nattigheid tijdens de terugreis.

Een groot compliment aan Jaap Verseput voor het uitstekende routeboek, dat zoals vanouds werd gelardeerd met mooie kaarten en allerlei wetenswaardigheden over de route.

Lieneke Hubrechsen