De nieuwe MORGAN driewieler, voor de onthulling in 2022

Morgan heeft de ontwerprichting van zijn geheel nieuwe driewieler gedemonstreerd met het vrijgeven van een reeks nooit eerder vertoonde ontwerpschetsen. De illustraties, afkomstig van de tekentafels  van het ontwerpteam van Morgan tonen het gevoel voor schoonheid van het nieuwe model aan, evenals de inspiraties die er aan ten grondslag liggen.

Bekijk hier de ontwerp reis van de gloednieuwe driewieler.

Geen enkele afzonderlijke schets onthult het exacte uiterlijk van het nieuwe model, maar als hoogtepunt demonstreren ze enkele van de belangrijkste ontwerpkenmerken die volledig zullen worden onthuld wanneer het nieuwe driewieler model in 2022 wordt gelanceerd.

De schetsen laten een technische voorkant zien, gevolgd door een vloeiende vorm, het voertuig ‘visueel voortgetrokken’ door zijn voorste voorwielen. De visuele massa bevindt zich achter de hartlijn van de voorwielen en nooit er bovenop, een thema dat vanaf de vroegste schetsen overheersend is gebleven. Verdere ontwerpprincipes omvatten de viering van mechanische eerlijkheid en de communicatie van functie door middel van ontwerp, kenmerken van eerdere Morgan-driewielers.

Zoals blijkt uit de schetsen, is het ontwerp van het nieuwe model gewaagd en excentriek, geïnspireerd op straalvliegtuigen, motorfietsen, historische Morgan-modellen en modern industrieel productontwerp uit het midden van de eeuw, waarvan afbeeldingen de muren van Morgan’s ontwerp- en engineeringstudio’s sieren.

Deze persoonlijkheid wordt aangevuld met een uitgebreide lijst met specificatie-items en accessoires die vanaf het begin beschikbaar zijn, waardoor het Morgan’s meest configureerbare voertuig ooit is. Het model kan worden aangepast om meerdere identiteiten aan te nemen en geschikt te zijn voor elk avontuur.

Steve Morris, voorzitter en CEO van Morgan Motor Company, zei: “Morgan is opgericht met de productie van driewielige auto’s en toen de 3 Wheeler in 2011 opnieuw werd geïntroduceerd, werd het een kernpijler van het productassortiment van het bedrijf. We erkennen het belang om deze bloedlijn te ontwikkelen en onze groeiende gemeenschap van enthousiastelingen te blijven voorzien van nieuwe, opwindende en onvergetelijke auto-ervaringen. Het creëren van het geheel nieuwe driewielige model was een basisproject, waarbij veiligheid, duurzaamheid en karakter voorop stonden bij ons. Het was een absoluut genot om het nieuwe voertuig vorm te zien krijgen, en we kunnen niet wachten om het volgend jaar aan de wereld te presenteren en de erfenis van het model voort te zetten.”

Jonathan Wells, Head of Design, Morgan Motor Company, zei: “Morgan-auto’s worden vaak omschreven als ‘analoog’, ondanks het feit dat ze standaardtechnologieën vertonen. Wij zijn van mening dat in een wereld van technologie, het maken van kunst van de mechanische elementen van een auto dient als een tegengif voor het typische voertuigontwerp. Tijdens ontwerpstudies werd al snel duidelijk dat het voertuig de mechanische eerlijkheid van het model moest vieren. De schetsen laten zien hoe deze een centraal punt van het nieuwe voertuig zullen vormen. Het basisontwerp is tegelijkertijd een weerspiegeling van Morgan’s rijke verleden, relevant voor het heden, en geeft een duidelijke visie op Morgan’s designtoekomst.”

De illustraties die vandaag worden getoond, volgen de eerdere informatie die in september werd vrijgegeven en bevestigen het geheel nieuwe ontwerp van de auto, gekenmerkt door aanzienlijke technische verbeteringen en een geest van avontuur. Het model zal bij de lancering worden aangedreven door een verbrandingsmotor, met name een inline driecilindermotor met natuurlijke aanzuiging van Ford, waarmee de relatie tussen Morgan en Ford, die in 1933 begon, wordt voortgezet.