Remote Greasing Kit

Regelmatig smeren van de kingpins is een essentieel onderdeel van Morgan onderhoud. Nooit een leuke klus, het is nog zwaarder gemaakt met de nieuwere auto’s waarbij de voorwielen moesten worden verwijderd om elke 1600 km (1000 mijl) toegang te krijgen tot het bovenste smeerpunt van de kingpin.  

Dit externe smeersysteem is ontworpen om u in staat te stellen de boven- en onderkant van de Morgan-voorwielophanging-kingpins te smeren zonder het wiel te hoeven verwijderen of onder de auto te hoeven liggen.

Alle fittingen zijn van professionele kwaliteit, ontworpen voor hoge drukken en hebben een push- in-opname van de nylon buis in plaats van de omslachtige pinnen die in sommige systemen worden gebruikt. De buizen kunnen eenvoudig meerdere keren worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst.

De fittingen aan de boven- en onderkant van de kingpin hebben een draaibaar ontwerp, waardoor volledige vering en stuurbewegingen mogelijk zijn zonder de buizen te belasten.

De blokken zijn gemaakt van aluminium om extra gewicht aan de auto te voorkomen (andere systemen gebruiken zwaardere stalen blokken).

Alle slangen bevinden zich buiten de motorruimte.

Het duurt ongeveer 3 uur om de kits te installeren (langer bij auto’s met de oudere vering met demperblades).

Nieuwe versie nu beschikbaar – kleinere  smeerblok maakt montage in krappere gebieden mogelijk. Klik hier voor een sjabloon.

Kosten:

De kits zijn verkrijgbaar voor AUD $ 230,00 is € 140,00 voor de kit of AUD $ 330,00 of  € 200,00 voor gemonteerde (alleen Sydney). Huidige V6-roadsters moeten mogelijk AUD $ 40 toevoegen voor warmte-isolatie, afhankelijk van waar de blokken kunnen worden gemonteerd.

Klik hier voor de website in Australië