#MorganPhotoTakeover Post 01: Huckleberry Mountain (@ huck93)

Ik ben al sinds mijn kindertijd gepassioneerd door auto’s, van de grote verzameling gegoten modellen in mijn kamer tot de Gumball 3000-stickers overal in de auto van mijn moeder, en de jaarlijkse reizen naar Goodwood als jonge jongen, ik was een echte nerd … en ben dat nog steeds.

Ik ben iets meer dan 5 jaar fotograaf / videograaf geweest en het heeft me over de hele wereld gebracht, van Londen tot Tokio mijn eerste ooit Gumball 3000, de Baja 1000 in Mexico met Jenson Button en de vele prachtige Morgan-avonturen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De meest gedenkwaardige daarvan is met de 3 Wheeler terug van Lydenn Hill naar de Cotswolds.

Koud, het regende … maar ik had een driewieler.

Na 3,5 uur eindeloze snelwegen en 50 mph zones was ik eindelijk op de B-wegen.

De zon ging onder, de helm op en de driewieler brulde – dit was een van de beste drijfveren van mijn leven.

Mijn belangrijkste fotografie tip is: fotografeer in uw omgeving.

Door beperkingen in te stellen voor hoe ver u kunt reizen, dwingt het u om creatief te worden en nieuwe locaties in uw omgeving te ontdekken.

Experimenteer met nieuwe technieken of focus meer op de eigenlijke foto zelf, in plaats van te gefixeerd te zijn op “achtergrond”.

Tip 2

#MorganPhotoTakeover Post 04: James Arbuckle (@jamesarbucklephotography op IG) “Mijn naam is James Arbuckle en ik ben de afgelopen 15 jaar autofotograaf geweest.

Ik heb altijd een passie voor fotografie gehad. Mijn vader was een auto-ontwerper en stelde me dus voor aan auto’s en een ontwerpstudio, vanaf dat moment was ik verslaafd en wist ik dat ik met auto’s wilde werken.

Ik heb het geluk gehad om in vele disciplines te werken, van marketing tot PR en op wereldwijde lanceringsevenementen over de hele wereld. Ik heb een zwak voor Morgans, vooral de 3 Wheeler.

Er is gewoon iets aan dat een glimlach op je gezicht tovert.

Het beste stukje fotografie-advies dat ik iedereen kan geven, is om de tijd te nemen en niet te haasten.

Staat de auto op de juiste plaats? Moet het worden verplaatst om de houding te verbeteren? Ben je op de juiste plek? Ziet de compositie er comfortabel uit?

Als je tevreden bent dat je de foto correct hebt ingesteld, gebruik dan je tijd om de details te controleren, ligt er vuil op de grond? Is er iets op de achtergrond wat afleid dat je zou kunnen verplaatsen? En heel belangrijk: is de auto schoon genoeg?

Ten slotte, wanneer u de foto maakt op eender welke vorm van digitale camera, neem dan de tijd om te bekijken wat u heeft gedaan.

Maar al te vaak worden foto’s in een haast gemaakt en mensen hebben spijt van fouten als het te laat is om iets te veranderen.

Vijf minuten langer nadenken kan het verschil zijn tussen een gemiddelde opname en een geweldig beeld. ”