Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schouwen Duivelandrit 5 augustus 2023

5 augustus 2023

- €35,00
logo zeeland

SCHOUWEN-DUIVELAND RIT ZATERDAG 5 AUGUSTUS 2023

 

Ook dit jaar organiseren wij de Schouwen-Duiveland rit, een rit over de eilanden Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en Goeree-Overflakkee. Bij het opzetten van de route hebben we weer gestreefd naar een evenwichtige combinatie van wegen over boerenland (overvloedig voorradig), langs natuurgebied, langs water, en door pittoreske dorpjes.

Evenals vorige jaren heeft deze rit een thema. Dit jaar is dat ‘Tastbare herinneringen aan de watersnoodramp 1953’. Het routeboek maakt u opmerkzaam op zaken op onze route die aan die watersnood herinneren, variërend van grote caissons tot kleine metalen golfjes op muren van gebouwen. Omdat het moeilijk is om dit allemaal tijdens de route te lezen, zal een digitale versie van het routeboek aan iedere deelnemer vooraf worden toegezonden. Dit ter verhoging van de voorpret. Uiteraard krijgt u het ‘echte’ routeboek bij de start.

De aanwijzingen in het routeboek zijn in woorden. Bij iedere routewijziging is er een dubbele controle, veelal bestaande uit de plaats van de routewijzing en een bord bij de afslag of bijzondere herkenningspunten. In het routeboek zijn ook kaarten opgenomen waarop de route is ingetekend. De ervaring leert dat de rit op die manier ook voor de navigator een rustig gebeuren is. Bij het maken van de route is een tijdschema van max. 40 km per uur gehanteerd. Dit biedt de mogelijkheid om ook eens bij een mooi punt uit de Morgan te stappen, of zich uit de Morgan te worstelen. Net als andere jaren is ons uitgangspunt dat een rit van de Morgan club niet in de eerste plaats een autorally is, maar vooral een sociaal gebeuren waarin we elkaar ontmoeten omringd door onze auto’s.

De ontvangst is gepland vanaf 9.45 bij Boerderij de Molenberg, Hogeweg 53, Burgh-Haamstede. We beginnen daar met koffie en gebak. Deze locatie ligt vlakbij de N57. De lunch is bij Wijnboerderij De Kleine Schorre in Dreischor. Liefhebbers kunnen hier een kleine rondleiding krijgen. Na de lunch is er een facultatieve theestop gepland bij Het Vijfde Caisson, de brasserie bij het watersnoodmuseum. Het eindpunt van de rit is bij restaurant, Puurr, Strandweg 4, Bruinisse, gelegen aan de Grevelingen. Deze locatie ligt vlakbij de N59. Hier wordt u als afsluiting van de rit een drankje aangeboden. We zullen hier ook dineren.

Dan iets over de bereikbaarheid van de eilanden op 5 augustus, van belang voor de Morganeers die uit het noorden komen. De N57 (Botlek/Middelburg) zal in ieder geval niet zijn afgesloten. Volgens de laatste berichten zal de N59 (Heinenoordtunnel/Haringvlietbrug/Oude-Tonge/Zierikzee) in het weekend van 5 augustus ook volledig open zijn.

De kosten van deze dag, exclusief diner, bedragen € 35 per persoon. Daarin zijn begrepen koffie/thee en gebak bij de start, een verzorgd routeboek, een rallyschildje, de lunch en het drankje bij het eindpunt. AANMELDEN bij Jaap Verseput, verseput.haamstede@gmail.com. Bij uw aanmelding graag aangeven of u wel of niet deelneemt aan het diner. De kosten van het diner zijn op dit moment nog niet bekend maar zullen naar verwachting in de orde van grootte van € 35 per persoon liggen. Er kunnen maximaal 25 auto’s deelnemen, inschrijving gaat op volgorde. Na aanmelding krijgt u bericht of u binnen de grens van 25 auto’s valt of op de reservelijst bent geplaatst. In dat bericht zal informatie over de betaling staan, de route naar en van begin en eindpunt en gegevens over het diner.

Voor verdere informatie over de rit kunt u ons ook bellen op 06 23774623.

We kijken uit naar jullie komst en hopen er een mooie dag van te maken. De vorige jaren was het steeds schitterend weer, hopelijk nu weer,
Jaap en Aline Verseput

 

 

               

Schouwen Duivelandrit

Organisator: Jaap Verseput

verseput.haamstede@gmail.com

Tel: 06-23774623

Gegevens

Datum:
5 augustus 2023
Kosten:
€35,00
Evenement Categorie:

Organisator

Jaap Verseput
Telefoon
06-23774623
E-mail
verseput.haamstede@gmail.com

Locatie

Boerderij de Molenberg
Hogeweg 53
Burgh-Haamstede, Zeeland 4328PB Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
5 augustus 2023
Kosten:
€35,00
Evenement Categorie:

Organisator

Jaap Verseput
Telefoon
06-23774623
E-mail
verseput.haamstede@gmail.com

Locatie

Boerderij de Molenberg
Hogeweg 53
Burgh-Haamstede, Zeeland 4328PB Nederland
+ Google Maps