Laden Evenementen

« Alle evenementen

Schouwen Duivelandrit 3 augustus 2024

3 augustus

logo zeeland

DE SCHOUWEN-DUIVELANDRIT 2024

Op zaterdag 3 augustus 2024 wordt de Schouwen-Duivelandrit gereden. Dit jaar onder het motto: “Ringrijden”.

PROGRAMMA

Het startpunt is Boerderij Molenberg, Hogeweg 53, 4328 PB Burgh-Haamstede, een locatie die al eerder als startpunt heeft gediend.
Verzamelen vanaf 10.00 uur. Koffie en appeltaart zullen hier klaar staan. Vertrek 10.45.
Wij lunchen in de Orangerie bij Fletcher landgoed hotel, Stoofwekken 5, 4325 BC Renesse.
In de middag houden we een gezamenlijke theepauze.
De rit eindigt om 17.00 -17.30 uur bij een nog vast te stellen locatie waar we gezamenlijk een drankje gebruiken en waar gelegenheid is om te dineren.
Deze eindlocatie zal in de buurt van de N57 liggen.

DE ROUTE EN HET ROUTEBOEK

De route beperkt zich dit jaar tot Schouwen-Duiveland met een klein uitstapje naar Goeree. De lengte is ongeveer 100 km. Karakteristiek voor Schouwen-Duiveland zijn de dorpen die in een ring rond de kerk zijn gebouwd. Die dorpen zijn de leidraad bij de route die van ring naar ring loopt. Verder zal de route langs het duingebied van de kop van Schouwen gaan. Ten slotte zijn er nog twee thema’s: De molens die we passeren en de kunstgaleries op de route. Iedereen kan voor zichzelf kiezen om die, waar mogelijk, te bezoeken. Het tijdschema biedt daarvoor voldoende ruimte.

De beschrijving in het routeboek is er op gericht om de taak van de bijrijder zo eenvoudig  mogelijk te maken. Het gaat om een toeristische route waarbij niet de weg maar de omgeving het doel is. In het routeboek zijn gedetailleerde kaarten van de route opgenomen evenals wat achtergrondinformatie. Een digitale verzie van het routeboek zal vooraf aan iedere deelnemer worden toegestuurd.

HET WEER

Vorig jaar was het weer wat minder. Statistisch betekent dit dat 3 augustus 2024 een warme en zonnige dag zal zijn.

HEINENOORDTUNNEL

Volgens het werkprogramma van RWS zal deze tunnel in beide richtingen dicht zijn van vrijdag 26 juli tot vrijdag 9 augustus. Dit betekent dat Morganeers uit het westen gebruik moeten maken van de dammenroute N 57 (Europoort, Den Briel, Ouddorp) of de omweg via de Philipsdam moeten nemen.

KOSTEN EN INSCHRIJVING

De kosten bedragen € 35 per persoon, € 70 per equipe. Daarvoor krijgt u koffie en versnapering bij De Molenberg, de lunch bestaande uit een ‘twaalfuurtje’ met koffie, thee, melk,  water, vruchtensap, en een drankje bij het einde van de rit. Verder het rallyschildje en een verzorgd routeboek.

Inschrijven via een mail aan verseput.haamstede@gmail.com. Na inschrijving ontvangt u verdere informatie, onder andere over deelname aan het diner en betalingswijze.
Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling.
Er kunnen maximaal 25 Morgans meerijden.

Gegevens

Datum:
3 augustus
Evenement Categorie:

Organisator

Jaap Verseput
Telefoon
06-23774623
E-mail
verseput.haamstede@gmail.com

Locatie

Boerderij de Molenberg
Hogeweg 53
Burgh-Haamstede, Zeeland 4328PB Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
3 augustus
Evenement Categorie:

Organisator

Jaap Verseput
Telefoon
06-23774623
E-mail
verseput.haamstede@gmail.com

Locatie

Boerderij de Molenberg
Hogeweg 53
Burgh-Haamstede, Zeeland 4328PB Nederland
+ Google Maps