Laden Evenementen

« Alle evenementen

SCHOUWEN-DUIVELAND RIT, 6 augustus 2022

6 augustus

- €38,00

SCHOUWEN-DUIVELAND RIT, ZATERDAG 6 AUGUSTUS 2022

‘’Beelden op drie Zeeuwse eilanden”

Dit jaar starten wij vanuit hotel Mondragon, Oude Haven 11-15, in Zierikzee.

De ontvangst met koffie en taart is gepland vanaf 9.45 uur. We vertrekken rond 10.45-11.00 uur. De ochtendrit start met een rondje langs de havens van Zierikzee. Vervolgens verkennen we het westelijke deel van Schouwen-Duiveland

en gaan we over de Brouwersdam naar Goeree-Overflakkee. De route over dit eiland brengt ons naar het lunchadres Brasserie Bolbaken aan de jachthaven van Herkingen met een prachtig uitzicht over de Grevelingen.

Na de lunch gaat de route verder over Goeree-Overflakkee. Via de Grevelingendam komen we op het oostelijke deel van Schouwen-Duiveland om vervolgens via de Zeelandbrug naar Noord-Beveland over te steken waar we een theepauze houden in De Zeeuwse Oase in Kats. De Zeeuwse Oase is een bekende kwekerij van rozen en clematissen.

De ervaring leert dat na de theepauze de aandacht van de navigator aanzienlijk daalt. Daarmee is rekening gehouden in het laatste deel van de route die over Noord-Beveland gaat en vervolgens over de Oosterscheldekering naar ons eindadres Boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede voor aperitief en het facultatieve diner. Een voor ons bekend adres waarvandaan we al enkele malen zijn gestart.

Wie deelneemt aan een rit door Zeeland zal door een open agrarisch landschap rijden waar begin augustus de aardappels en uien staan te pronken. Maar er is ook ‘natte natuur’ die een paradijs voor vogels vormt. Kenmerkend voor dit deel van Zeeland zijn de piepkleine dorpen waar we doorheen zullen rijden en, ten slotte, de zee, de Grevelingen en de Oosterschelde die we passeren. We zijn ieder jaar weer trots om al het moois te kunnen laten zien wat de eilanden te bieden hebben. Het motto van de route is dit jaar: “Beelden op drie eilanden”. Dit betekent dat we in het routeboek aandacht geven aan de kunstwerken langs de route waar we anders ongemerkt aan voorbij zouden snorren.

Zoals ieder jaar is bij het opstellen van de route en de beschrijving in het routeboek veel aandacht besteed aan het gemak voor de navigator. Zowel rijder als navigator moeten kunnen genieten van al het moois dat links en rechts van de weg te zien is.

De kosten van deelname exclusief diner bedragen € 38 p.p. waarin begrepen de kosten van de ontvangst, de lunch, de ‘thee’, het afsluitende drankje, het routeboek en het rallyschild.

Aanmelden bij Jaap en Aline Verseput via verseput.haamstede@gmail.com onder vermelding of u ook deelneemt aan het diner.

De kosten van het diner, voor- en hoofdgerecht, zullen ongeveer € 30 p.p. bedragen en dienen na afloop in het restaurant te worden afgerekend.

Graag bij aanmelding ook uw postadres vermelden omdat we overwegen vooraf het routeboek toe te sturen, dit ter verhoging van de voorpret.

Na uw aanmelding krijgt u bericht over de betaling en verdere informatie o.a. over begin- en eindpunt van de rit. Uw aanmelding is pas definitief na betaling. Het aantal deelnemende auto’s bedraagt maximaal 25.

Gegevens

Datum:
6 augustus
Kosten:
€38,00
Evenement Categorie:

Organisator

Regio Zeeland Jaap en Aline Verseput
E-mail:
verseput.haamstede@gmail.com

Locatie

Hotel Mondragon
Oude Haven 11-15
Zierikzee, Zeeland 4301JJ Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
6 augustus
Kosten:
€38,00
Evenement Categorie:

Organisator

Regio Zeeland Jaap en Aline Verseput
E-mail:
verseput.haamstede@gmail.com

Locatie

Hotel Mondragon
Oude Haven 11-15
Zierikzee, Zeeland 4301JJ Nederland
+ Google Maps