Laden Evenementen

« Alle evenementen

  Morganrit   Pajottenland  31 mei, 1 en 2 juni 2024

31 mei - 2 juni

Morganrit   Pajottenland   31 mei, 1 en 2 juni 2024

 

Op 31 mei, 1 en 2 juni 2024  organiseren Johan en Marion van Damme samen met Frans en Mieke de Milliano, een Morgan  weekend naar Pajottenland  namens de MSCCH regio Zeeland.   Dit jaar dus geen Zeeuws Vlaanderenrit.

Het Pajottenland is een mooie streek ten zuid-westen van Brussel, rond de plaats Ninove; een glooiend heuvellandschap met bossen, weilanden, akkerland, kleine dorpjes en ook kleine weggetjes. Toeristisch wat minder bekend. Sommigen noemen deze streek zelfs het Toscane van Belgie.  Zelfs Brueghel heeft er diverse schilderijen gemaakt.

Voorlopig programma.

Vrijdag 31 mei: Deelnemers rijden op eigen gelegenheid naar Hotel “le Vieux Cedre” in Edingen / Enghien ( in ’t Frans). Edingen is een landelijk dorp met achter het hotel een groot kasteelpark met bossen, tuinen, enkele meertjes. Een prachtig wandelgebied. ’s-Avonds een diner in een lokaal restaurant.

 

 

Zaterdag , na het ontbijt  rijden we een route door Pajottenland naar Geraardsbergen . We gaan niet over de ”muur van Geraardsbergen” want we zijn niet  met de fiets. Lunch in de buurt van Geraardsbergen, in Viane.  ’s-Middags rijden we terug  door deze glooiende heuvels naar ons hotel in Edingen. Totale rit op zaterdag is ca 100 km. ’s-Avonds een buffetdiner in het hotel: libanees met  een mix van koude en warme gerechten en desserts.

Zondag , na het ontbijt uitchecken. We rijden een andere route door Pajottenland naar de Zwalmstreek . De Zwalmstreek is de streek tussen Gent en Oudenaarde. Een warme lunch in restaurant de Molenaere te Zwalm. Zondagrit is ca 85 km.  Na de lunch nemen we afscheid van elkaar.  Vanuit  Zwalm kom je gemakkelijk op de autoweg rond Gent met de mogelijkheid naar Antwerpen of naar de Westerschelde tunnel.

De voorlopige schatting van de kosten voor dit weekend zijn € 550 -575 per koppel                       (2 overnachtingen incl ontbijt, 2 x diner en 2 x lunch en rallyschildje).

Inlichtingen/ aanmelden  voor deze rit  bij Frans de Milliano:  millianof@zeelandnet.nl

Gegevens

Begin:
31 mei
Einde:
2 juni
Evenement Categorie:

Organisator

Frans de Milliano regio Zeeland
Telefoon
0115 - 442 285
E-mail
millianof@zeelandnet.nl,

Locatie

Le Vieux Cèdre
Elisabethlaan 1
Edingen, 7850 België
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
31 mei
Einde:
2 juni
Evenement Categorie:

Organisator

Frans de Milliano regio Zeeland
Telefoon
0115 - 442 285
E-mail
millianof@zeelandnet.nl,

Locatie

Le Vieux Cèdre
Elisabethlaan 1
Edingen, 7850 België
+ Google Maps