PLUS 4 GOES PLATINUM: DE MORGAN PLUS 4 70 ste VERJAARDAGS-EDITIE

Terwijl de productie van Morgan’s stalen chassis op zijn einde loopt, wordt een speciale Plus 4 70 jaar, Morgan’s populairste model, gelanceerd.

In 1950 rolde de eerste Morgan Plus 4 van de productielijn in Pickersleigh Road. In de daarop volgende 70 jaar zou het zich door ontelbare nieuwe ontwikkelingen, voor altijd een hit bij kopers blijken te zijn.

Nu moet de productie van het stalen chassis – waarop de Plus 4 altijd is gebaseerd – worden voltooid. Het roept de vraag op: hoe vieren we niet alleen zeven decennia van de Plus 4, maar ook het einde van zijn aloude constructie? Het ontwerpteam van Morgan heeft de gedachten op papier gezet en dit resultaat, de Plus 4 70th Anniversary Edition.

Voor het eerst in de 111-jarige geschiedenis van het bedrijf is het chassis in goud geverfd om de betekenis ervan te onderstrepen. Een viering van 70 jaar is natuurlijk een platina-jubileum, dus wat is geschikter dan platina metallic verf? Dat wordt gecomplementeerd door satijn donkergrijze spaakwielen, een op de autosport geïnspireerde spoiler en een zwart buitenpakket, A-stijlen en zijschermen

In de auto is de beste leerkwaliteit gebruikt, terwijl speciaal geborduurde hoofdsteunen de editie onderscheiden. Voor het model zijn een Ravenwood fineer dashboard, donkergrijze boxwoven tapijten en een satijnzwart Mota-Lita stuurwiel gemonteerd, evenals met leder beklede stuurkap en deurkrukken, verwarmde ‘performance’ stoelen, voetruimte-verlichting. Een exclusief gedenkteken Photographic Build Record, mohair kapafdekking en opbergzakken aan de zijkant zijn ook inbegrepen bij de auto. Om de auto’s te markeren als enkele van de laatste Plus 4-modellen met stalen chassis, heeft elk een individueel genummerde plaquette.

De veranderingen eindigen hier echter niet mee. Onder de motorkap krijgt het model een motor die is geconfigureerd door Aero Racing, de interne motorsportspecialisten van Morgan, die het vermogen verhogen van 154 pk (115 kW) naar 180 pk (134 kW) en de acceleratietijd van 0-62 mph (0-100 km / u) verlagen tot minder dan zeven seconden. Daarnaast zijn de auto’s uitgerust met een Aero Racing sportuitlaat, afgewerkt met een keramische zwarte uitlaatpijp, waardoor de motor echt kan zingen.

Jonathan Wells, Morgan Head of Design, zei: “Als het ontwerpteam die de Plus 4 70th Anniversary Edition creëerde, was ons doel om een ​​klassieke look te creëren. Een mix van premium tonen, hoogwaardige materialen en prachtige details weerspiegelen de essentie van de eerbiedwaardige Morgan Plus 4, en bieden een passend eerbetoon aan het stalen chassis dat zijn ruggengraat heeft gevormd sinds het in 1950 werd gelanceerd. ”

Slechts 20 auto’s worden gebouwd,  £ 60,995 incl. Btw . Een klein aantal late productie Plus 4- en Roadster-modellen blijft in het Morgan Dealer Network en Morgan raadt degenen die geïnteresseerd zijn om er één te kopen. Neem zo snel mogelijk contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

Louwman Exclusive
Proostwetering 53
3543 AC Utrecht
+31 (0)30 221 21 21
info@louwmanexclusive.nl
Contact