Morgan Plus Six

In 2019 vierde de Morgan Motor Company het 110-jarig bestaan. Dit jaar volgt een nieuw hoogtepunt met een Nederlands tintje. Precies 60 jaar geleden verwierf Louwman officieel het dealerschap van het excentrieke Engelse automerk. Een heuglijk feit dat wordt gevierd met drie LE60 Limited Editions van de Morgan Plus Six en de Morgan 3Wheeler.

Met zijn 340 pk/500 Nm sterke turbo zescilinder lijnmotor en het nieuwe aluminium CX-Generation platform is de Morgan Plus Six de krachtigste en meest dynamische Morgan van dit moment. Het topmodel vormt de opwindende basis voor twee van de drie LE60-uitvoeringen. Deze Morgan Plus Six LE60 Ice Blue heeft een sportief-klassieke uitstraling. Uiterlijk is deze variant herkenbaar aan Ice Blue lak, zilveren grille met zwart gaas en hoogglans zwarte 19-inch wielen. Het interieur is uitgevoerd in zwart leer met contrasterende dubbele gele diamond stitching, LE60-logo’s op de hoofdsteunen en Tawny matte houtafwerking voor het dashboard en de tunneltop. Het bijzondere en sportieve karakter wordt benadrukt door de gele remklauwen en de grote gele LED Cibie verstralers die normaal gesproken in deze maat niet voor de Plus Six beschikbaar zijn. Het speciale LE60 logo komt terug in de hoofdsteunen, op de motorkappen en heel subtiel op het houtwerk in het interieur.

De Morgan LE60-modellen worden speciaal voor Louwman Exclusive gemaakt. Elk exemplaar wordt met de hand gebouwd in de Morgan-fabrieken in Malvern, Engeland. De oplage is beperkt maar dit exemplaar is nu uit voorraad leverbaar!