Morgan Breaking News in de aanloop naar Kerstmis

De Morgan Motor Company (MMC) heeft vandaag officieel  informatie gegeven over de 2020-productenlijn.

Dit zijn de feiten :

1.) Na 84 jaar komt er een einde aan de productie van het populaire en voor het succes van de MMC zo belangrijke ladderchassis. Dat betreft de modellen Plus 4 en Roadster.
Op dit moment zijn deze modellen al uit de bestellijsten gehaald. In 2020 zal echter nog een beperkte oplage worden geproduceerd in een zeer klein aantal exemplaren.
Als u geïnteresseerd bent, vragen wij u contact met ons op te nemen, omdat ervan kan worden uitgegaan dat deze voertuigen binnen no time uitverkocht zijn.

2.) De nieuwe modellen worden uitsluitend gebouwd op basis van het nieuwe CX-chassis (zoals in de Plus Six).

Gepland voor volgend jaar wordt dit chassis, naast de 6-cilinder serie turbinemotor van BMW,  geleverd met kleinere motoren dan in de Plus Six .
Over modelvariaties, modelbenamingen, prijzen, productielanceringen, etc. is tot nu toe geen informatie verstrekt.
We verwachten dat dit in Genève zal gebeuren vlak voor de autoshow begin maart.

3.) Het is duidelijke dat er geen verandering komt aan de klassieke karrosserie vorm , deze zal ook in nieuwe modellen wordt gebruikt.

4.) Er is ook aangekondigd dat Dominic Riley zijn functie als Chief Executive Officer zal neerleggen. Hij heeft deze functie sinds 2016 bekleed. Vanaf nu zal Steve Morris deze rol vervullen naast zijn rol als Managing Director van MMC.

Autocar-artikel:

https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/morgan-ditches-traditional-ladder-chassis-next-gen-frame

Lees nieuwsartikel: