Belangrijkste feiten:

• Met een nieuwe video geproduceerd door de Morgan Motor Company, vieren we de laatste twee te bouwen V8-aangedreven Morgans

• De laatste Aero 8 en Plus 8 zijn bestemd voor Morgan’s historische vloot van voertuigen

• De laatste Plus 8 is de 300e Plus 8 die is uitgerust met BMW’s N62-motor

• In 2019 lanceert Morgan een nieuwe ‘Wide Body’-sportwagen

• Dit voertuig zal worden gebouwd op een volledig nieuw platform van verlijmd aluminium en een aandrijflijn die nog nooit in een Morgan is geïnstalleerd

• De nieuwe “ Wide Body ‘ zal Morgan’s meest dynamische productie ooit zijn

Dit jaar markeert het 50e – en laatste jaar – van een Morgan met behulp van een V8-motor.

De Plus 8 en Aero 8 zijn zonder twijfel iconische modellen binnen het Morgan-assortiment en de nieuwste video van Morgan viert hun betekenis en de motor die hen drijft.

In de korte film ziet u Keith Dalley, Chief Test Driver bij Morgan en de persoon die verantwoordelijk is voor het testen van elk aluminium chassis van de Morgan V8.

Volg Keith op zijn laatste V8-testrit door de Malvern Hills, en krijg een mooie blik op enkele opmerkelijke Morgan V8’s uit de vorige halve eeuw, daarna eindigt de video met het motorgeluid, die de volgende nieuwe Morgan zal voortstuwen naar een onbekende horizon.

In 2019 lanceert Morgan een geheel nieuwe ‘Wide Body’-sportwagen, het premium-einde van het Morgan-productgamma, met hogere prestaties dan de Roadster, Plus 4 en 4/4.

De auto is niet ontworpen als een directe vervanging voor de uitgaande Plus 8 en Aero 8, maar hij past natuurlijk in de ruimte in het Morgan-productgamma die door beide is achtergelaten.  Deze auto zal gebruik maken van een geheel nieuw ‘bonded aluminium fabricated’ chassis ontworpen door Morgan.

Het chassis zal twee keer zo stijf zijn als het aluminium chassis dat werd gebruikt op het vorige vlaggenschip van Morgan. Dit chassis, gecombineerd met een prestatie-aandrijflijn die nog nooit eerder in een Morgan is geïnstalleerd, zal resulteren in de meest dynamische productie Morgan ooit.

Het ontwikkelingsprogramma voor de ‘Wide Body’ heeft een aantal jaren geduurd en is geleverd door Morgan’s zeer bekwame, wereldklasse, Design en Engineering teams. Deze teams tellen nu bijna 30 leden en zijn gevestigd in de Morgan Factory in Malvern, Verenigd Koninkrijk.

Morgan’s Technology Director, Graham Chapman, zei: “We zijn verheugd om in het 110e jaar van Morgan de ‘Wide Body’-auto te lanceren, en in de komende weken en maanden zullen we verdere details vrijgeven. De lancering van deze auto in 2019 is de bekroning van een aantal jaren van ongekende investeringen in ontwerp en engineering voor Morgan. Dit heeft geleid tot het meest geavanceerde ontwikkelingsprogramma in de geschiedenis van Morgan, waarvan we de resultaten kunnen delen met onze klanten over de hele wereld. ”