plus850thheader

Morgan Motor Company onthult de Plus 8 50th Anniversary Edition

Morgan Motor Company onthult de Plus 8 50th Anniversary Special Edition
6 maart 2018

Morgan-Plus-8-50th-Anniversary-3

 

 

 

 

 

 

 

 

De Belangrijkste feiten:

-De Plus 8 50e Anniversery is een mijlpaal voor Morgan’s iconische V8-aangedreven Plus .
-Slechts 50 stuks van dit model zullen worden geproduceerd en individueel genummerd.
-Het eerst te zien op de Autosalon van Genève op 6 maart 2018.
-Het origineel van Plus 8 werd gelanceerd in 1968 en was de eerste productie V8 van Morgan.

– Ongeveer 6.000 stuks van de Plus 8 zijn er  geproduceerd sinds 1968.

-De Plus 8 50e Anniversary is op basis van Morgan’s productie Plus 8 en beschikt over een BMW V8 motor in een gelijmd en gelast aluminium chassis.
-Specifieke ontwerpdetails zijn zorgvuldig gekozen voor deze Plus 8.
Meest prominent, het 1968 prototype Plus 8, bekend als ‘MMC 11′
-De Plus 8 50th Anniversary modellen zullen worden geleverd met een BMW V8-motor.
-1.100 kg, maakt de Plus 8 een van de lichtste V8 sportwagens in de wereld en snelt van 0  tot 100 km in 4,5 seconden om uiteindelijk te stoppen bij een topsnelheid van 250 km.
-Elk van de 50 Plus 8 50e Anniversary edities is beschikbaar in een rechts of links gestuurde versie met automatische of handmatige versnellingsbak.
-Dit feestelijke model is verkrijgbaar in twee specificatie uitvoeringen,’speedster spec’ of een British racing green editie met blauwe soft-top.
-Elke Plus 8 zal worden geleverd met een Christopher Ward C1 Morgan Plus 8 Chronometer Anniversary horloge met een gedeelte van de originele “MMC 11′ Plus 8 in de achter kant gegraveerd.
-De limited-edition Plus 8 50e Anniversery kost vanaf £107.500,00 exclusief belastingen.
-Alle 50 Plus 8 50e Anniversery modellen zijn toegewezen aan de officiële dealers van Morgan

“De Morgan Plus 8 is een van de meest iconische en gerespecteerde modellen van Morgan’s 109-jarige geschiedenis. Vanaf de eerst dag is de Morgan plus8 een lichtgewicht roadster gecombineerd met een V8-motor en bleek een uitdaging te zijn voor kopers over de hele wereld, voor het gebruik op de weg of op het circuit.
Voor velen, is de Plus 8 een combinatie van een archetypische handgemaakte Britse sportwagen, ontdaan van luxe met opwindende prestaties – en dat is precies waarom de Plus 8 al jarenlang een van de pijlers is van de Morgan Motor Company.
Met een halve eeuw succes achter de rug , is het essentieel dat we dit moment met een beperkte oplage, de laatste versie van de Plus 8 vieren, en daarmee benadrukken we het erfgoed en de geschiedenis van het model en bieden een perfect platform om aan te geven de maximumprestaties en opwinding van de 367 pk’s van de 4.8 liter V8.
“De Plus 8 is een deel van het bereik voor mijn hele carrière van de Morgan, en het is een eer en een voorrecht om dit feestelijke model hier in Genève mogen onthullen.”

Steve Morris, Managing Director, Morgan Motor Company

Morgan-Plus-8-50th-Anniversary-1

 

 

 

 

 

 

Het vieren van een icoon

Morgan Motor Company viert haar iconische V8-aangedreven Plus 8, met een 50e Anniversary model. Het Britse familiebedrijf  heeft vandaag officieel de Plus 8 50th Anniversary Edition onthult op de 88e jaarlijkse Geneva Motor Show.
De Plus 8 50th Anniversary Edition is een hommage aan een van de meest gevierde Morgan modellen. De productie zal worden beperkt tot slechts 50 exemplaren, een met de hand gebouwde uitvoering met een uniek modelnummer.
Voor het eerst, bedacht door de eigenaar op dat moment Peter Morgan, werd het Plus 8 prototype onthuld voor het publiek op de Earls Court Motor Show van 1968 en werd aangedreven door een Rover V8-motor met een MOS-versnellingsbak.
Na een halve eeuw hebben ongeveer 6.000 Plus 8 modellen de poorten van Morgan’s Pickersleigh verlaten.
De Morgan Plus 8 50e Anniversary is een passende combinatie van vakmanschap, luxe en technologie. Een lichtgewicht aluminium chassis en een 4,8 liter BMW motor zitten onder de traditionele Morgan body. Met slechts 1.100kg is de Plus 8 een van de lichtste V8 auto’s in de wereld en snelt in 0-100 km in 4,5 seconden om daarna een topsnelheid van 250 km te bereiken. De Plus 8 50e Anniversary zal een van de laatste Morgan’s zijn met een motor zonder turbo.
De limited-edition Plus 8 50th Anniversary Edition kost vanaf £107,500 exclusief belastingen.

bonnetcolours-35p0x9jde93r82z3hxq1og

 

 

 

 

 

Kleuren

De Plus 8 50th Anniversary Edition is verkrijgbaar in twee opvallende kleuren en in twee verschillende type’s, de blauwe ‘speedster stijl’ met een open cockpit of een groene ‘traditionele Cabrio’ met een soft-top.
Door de geschiedenis van de Morgan heen, zijn een aantal van de meest succesvolle V8 race auto’s geproduceerd en allemaal gespoten in de kleur blauw. De beroemdste versie van de race MMC11, staat bekend om haar kenmerkende blauwe kleur, deze kleur komt tot terug in de versie met de open cockpit ‘speedster-stijl’.
Een echte Britse sportwagen, de Plus 8 50th Anniversary editie zal ook worden geproduceerd in British Racing Green – de meest populaire kleur in het meer dan 109 jarige bestaan van de Morgan Motor Company . De groene modellen zullen worden voorzien van een soft-top.
Elke auto zal individueel voorzien worden, door Morgan’s ambachtslieden, met grafisch toepassingen onder de lak om de duurzaamheid te bevorderen en geeft een duidelijke betekenis van de bijzondere aard van het voertuig. Elke Plus 8 50th Anniversary Edition is ook afgewerkt met een uniek nummer op de buitenkant aan de achterzijde van de auto.
Andere accenten op de auto zijn, schijnwerpers in geel, sportieve witte rem remklauwen en, meest opmerkelijk, keramische gecoate twin-stijl witte uitlaat tips. De uitlaten zijn speciaal gemaakt om de typische soundtrack van de V8 te versterken. Verder witte en gele accenten op de blauwe en de groene varianten van de auto.

wheeldetail-35p2c44emwi5ke55ieldz4

 

 

 

 

Wielen
Morgans eigen ontwerpteam heeft nieuwe vijf-stud wielen speciaal in opdracht voor de Plus 8 50th Anniversary Edition ontworpen. Dit ontwerp heeft een link met de vormen van het oorspronkelijke wiel waarmee de Plus 8 door de jaren heen was uitgerust. De 50e Anniversary editie wielen werden verfijnd om de toegenomen kracht van de BMW V8-motor te kunnen verwerken.
Het oppervlak van de wielen is geëvolueerd om weerstand te kunnen bieden aan de enorme kracht en om ruimte te creëren voor de grote remklauwen, niet alleen met behoud van sterkte, maar ook voor de ‘deep dish’ zelden gezien in het ontwerp van een modern voertuig. De wielen zijn afgewerkt in een speciaal ontworpen zachte feestelijke champagne kleur.

backpanel-35p2c7n26onx39qq34zwn4

 

 

 

 

 

 

 

 

Exterieur en interieur

Geïnspireerd door de eerste productie Plus 8, MMC 11, siert een koepelvormig paneel van aluminium de achterkant van de Plus 8 50th Anniversary editie.
Een plaquette in elke auto geeft het unieke nummer weer  behorende bij de beperkte productie van de Plus 8 50th Anniversary editie.
Authenticiteit wordt gehandhaafd tot de kleinste details, met licht leder voor het afdichten van de externe zijpanelen,  dezelfde kleur zoals gebruikt in het oorspronkelijke prototype MMC 11. Het speelt ook een rol in het profiel van de iconische vleugel met de klassieke Morgan accenten.
Vanaf de voorzijde moderne Led verlichting, een menging van modern en traditie. Schijnwerpers, in de kleur van de body, een toevoeging aan de vastberaden blik van het model en geven een direct herkenbare aanwezigheid op de weg. De toevoeging van extra motorkap louvres en een lederen motorkap riem geeft de agressieve aard van de V8-motor weer, terwijl het nummer “8” gespoten is op de grille een directe bron van inspiratie voor het race gedrag van de oorspronkelijke Plus 8.
Voor het interieur, is een natuurlijk waterdicht zwart leer gekozen, essentieel voor voertuigen zonder een dak. Een zeer gedetailleerd, twin-geplooid stiksel voor de zittingen, in overeenstemming met het thema van de motorsport dat het interieur en exterieur draagt. Een speciaal ontworpen dashboard met mat afgewerkt walnoot voltooien het erfgoed-gevoel van de Plus 8 50th Anniversary editie.
Deze beroemde V8 was een bekend model in de auto-industrie in de jaren zestig en is vandaag uitgegroeid tot een ongeëvenaarde machine, hij koppelt ruwe opwinding aan moeiteloze macht. Het uitzicht op de lange brede motorkap, zitten direct op de achteras tijdens het rijden met Plus 8, wordt u bewust, niet alleen van de soundtrack, maar ook van het enorme vermogen van deze uitzonderlijke auto.
Het ontwerp van deze speciale laatste editie hoopt recht te doen aan beide gevoelens.

Jon Wells, hoofd van Design, Morgan Motor Company

Morgan-Plus-8-50th-Anniversary-7-640x480

 

 

 

 

 

 

 

V8-motor, Aluminium Chassis

Alle Plus 8 50th Anniversary modellen worden gebouwd op Morgan’s gerenommeerde aluminium chassis, in combinatie met de N62 BMW V8, beschikbaar in zowel met een automatische als handmatige versnellingsbak, elke Plus 8 50e Annivertrsery kan zowel als rechts of links gestuurd model worden geleverd.
Het chassis, oorspronkelijk ontworpen bij introductie van de oorspronkelijke Aero 8 in 2000, is sindsdien geëvolueerd en wordt sinds 2012 in de ‘nieuwe’ Plus 8 gemonteerd.
Het chassis werd in eigen huis ontworpen door Morgan en wordt continue verbetert, met de meest recente ontwikkelingen in 2016 bij de introductie van de nieuwe Aero.
Voor de nieuwe Aero 8, en de Plus 8 , zijn de op het chassis aangebrachte wijzigingen opgenomen voor betere torsiestijfheid, een herzien front-end, nagelnieuwe, anti-rol bars en een limited-slip differentieel. De bestuurder profiteert daardoor van een sportwagen meer responsieve en een betere beheersing van het voertuig.

Morgan-Plus-8-50th-Anniversary-8-360x270

 

 

 

 

 

 

 

Morgan en Christopher Ward Plus 8 Watch

Voortzetting op het succes van Morgan’s partnerschap met mede Brits bedrijf Christopher Ward, zijn de twee bedrijven blij 0m samen te kunnen werken aan een nieuw horloge voor Morgan. Een C1 Morgan Plus 8 Anniversary Chronometer begeleidt elk geproduceerde Plus 8 50th Anniversary Edition, zodat eigenaren hun Morgan ervaring, buiten het pure rijplezier dat de Plus 8 biedt, kunnen uitbreiden met dit unieke horloge. Elke Christopher Ward en Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition horloge bevat een klein stukje van de originele “MMC 11′,, ingebed in de achterplaat van het horloge.
Morgans ontwerpteam werkte nauw samen met Christopher Ward’s productteam voor het ontwerp, die wordt aangedreven door Christopher Ward’s gerenommeerde mechanische chronometer Calibre SH21, met een unieke nieuwe wijzerplaat, de band en de subtiele detaillering. Ze werkten ook samen voor het ontwerpen van de wijzerplaat en het dashboard voor de Plus 8 , om zowel het horloge en de auto te laten inspireren door elkaar. Elk horloge is genummerd van 1-50 en elke eigenaar krijgt zijn overeenkomstige genummerd horloge voor zijn Plus 8.

“Het verstrekken van een herdenkings uurwerk leek passend voor de Plus 8 50e Anniversery, horloges en motorsport zijn synoniem voor elkaar, lang voordat de ontwerpen van de oorspronkelijke Morgan Plus 8 waren begonnen. Deze Anniverary was voor ons een ideale gelegenheid voor het uitwisselen van ideeën met onze creatieve vrienden bij Christopher Ward. Wanneer gevraagd werd hoe de associatie met de Plus 8 nog verder kon worden versterkt, ontdekten we de mogelijkheid om enkele delen van de aluminium behuizing van MMC 11 binnen de structuur van het horloge te herschikken. De mogelijkheid scheppen om eigenaar te worden van een stukje geschiedenis van de Plus 8 is een unieke kans.”

Jon Wells, hoofd van Design, Morgan Motor Company

Morgan-Plus-8-50th-Anniversary-6-640x480

 

 

 

 

 

 

 

Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition technical specification

Manual variant Engine BMW 4799CC V8
Gearbox BMW Man 6spd
Max Power 270kw (367 bhp)
Max Torque 490Nm (370 lb/ft)
Performance 0 – 62 4.5 seconds
Top Speed 155mph (249 kph)
Power to Weight 315 bhp / tonne
Urban mpg 18.2 mpg (16.5l /100km)
Extra urban 32 mpg (8.7l /100km)
Combined 23 mpg (12.11 /100km)
Co2 282 g/km
Length 4010mm
Width 1751mm