Morgan Motor Company viert de vijftigste verjaardag van de iconische Plus 8 met de gelimiteerde 50th Anniversary Special Edition.

logo_on_black_with_slogan-vekleind-280x180DOOR LOUWMAN EXCLUSIVE 10 JANUARI ’18

De Morgan Motor Company viert de vijftigste verjaardag van de iconische Plus 8 met de gelimiteerde 50th Anniversary Special Edition. Het Britse merk van hand gebouwde sportwagens heeft vandaag de eerste teasers van het speciale model vrijgegeven, dat voor het eerst aan het publiek zal worden getoond op de Internationale Autotentoonstelling van Genève, in maart dit jaar.

De Britse sportwagenbouwer, nog altijd een familiebedrijf, zal 50 exemplaren van het speciale model gaan produceren en elk exemplaar wordt verkocht via het bestaande dealernetwerk, waaronder Louwman Exclusive in Utrecht, dat recent tot ‘best European Morgan dealer of the year’ werd gekozen.

De Plus 8 50th Anniversary Special Edition wordt aangedreven door een V8-motor en is een eerbetoon aan Morgans meest bekende en gewaardeerde vierwielige sportwagen. Na een productieperiode van 50 jaar is de Morgan Plus 8 nog altijd de perfecte mix van moderne techniek en het klassieke Morgan-DNA.

Zijn naam is afgeleid van de verschillende achtcilindermotoren die er de afgelopen 50 jaar onder de kap hebben gelegen en nog altijd biedt de Plus 8 de beste vermogen-gewichtsverhouding van alle Morgan-modellen.

De Morgan Plus 8 50th Anniversary is de ultieme combinatie van vakmanschap, luxe en technologie. Onder de traditioneel vormgegeven koets schuilen een lichtgewicht aluminium chassis en een 4,8 liter BMW-motor.

Met een leeggewicht van slechts 1.100 kilo is de Plus 8 een van de lichtste V8-personenauto’s ter wereld, waardoor de van een Rover V8-motor en Moss versnellingsbak voorziene Plus 8 was gebaseerd op de Plus 4, maar had grotere afmetingen en veel onderdelen waren met de hand aangepast en geüpgraded.

Het allereerste productiemodel van de Morgan Plus 8, de MMC11, werd een van de meest succesvolle auto’s die het bedrijf ooit bouwde. De productie liep maar liefst 36 jaar door. Ongeveer 6.000 Morgans Plus 8 zijn er gebouwd in de Pickersleigh Road-fabriek tot er in 2004 een einde kwam aan het model vanwege het wegvallen van de Rover V8-motor.

In 2012 werd de Plus 8 opnieuw opgenomen in het leveringsprogramma van Morgan, nu met een lichtgewicht aluminium chassis en een krachtige 4,8 liter BMW-motor, dezelfde als in de Aero-modellen. Door het opnieuw ontworpen koetswerk was de nieuwe Plus 8 iets groter en significant sneller dan welke klassieke Morgan ook.

De bijzondere Plus 8 50th Anniversary Special Edition is zonder twijfel de ster van de show tijdens zijn debuut op de internationale autotentoonstelling van Genève in maart aanstaande, naast de op de racerij geïnspireerde Morgan Aero GT.

Kort na de show is de gelimiteerde Plus 8 te bewonderen in de showroom van Louwman Exclusive in Utrecht. De prijs is nog niet bekend.

Klik hier voor het geluid van de Plus 8

Steve Morris, managing director van Morgan Motor Company:
“De Plus 8 is altijd de echte rijders-Morgan geweest. Hij is ontworpen op het circuit en daar altijd actief geweest, wat resulteerde in prestaties die in de loop der jaren continue verbeterd zijn. Met de Plus 8 wordt over de hele wereld geracet en gewonnen, en het model kent een grote schare liefhebbers en fans.Vandaag kunnen we nog niet alle details van de Plus 8 50th Anniversary Special Edition laten zien, maar wel alvast een aantal teaserfoto’s. Ondertussen popelen we om de auto in maart in Genève officieel te onthullen.

Jon Wells, head of design van Morgan Motor Company:
“Elk detail van de Plus 8 50th Anniversary Special Edition is ontworpen als eerbetoon aan de Plus 8 en om te laten zien wat dit model heeft betekend voor Morgan en haar klanten gedurende 50 jaar.

Onze beroemde V8 was een van de lievelingen van de automobielindustrie in de zestiger jaren en is uitgegroeid tot een ongeëvenaarde machine met een pure rijbeleving en het moeiteloos leveren van topprestaties. Vanaf zijn zitpositie vrijwel recht boven de achteras heeft de bestuurder uitzicht over de imposante motorkap en geniet hij niet alleen van een geweldig geluid, maar ook van een unieke verschijning. Het ontwerp van deze speciale editie doet als geen ander recht aan al dit moois.”