Voor NHS-medewerker Brian was het winnen van een prijs iets dat alleen andere mensen overkwam. Totdat hij in The Big Night In van de BBC kwam, en deze geheel nieuwe Morgan Plus Four van hem werd

“Ik heb altijd al een auto met softtop gewild, en ik wist dat ik er ooit een zou hebben. Een Morgan ging mijn stoutste dromen te boven – ik kon me geen nieuwe veroorloven en de oudere blijven meestal een behoorlijke tijd in de handen van hun eigenaren. Het is een trots en vreugde voor deze mensen, dus je ziet ze niet vaak te koop staan.

“Maar in april werd ik me ervan bewust dat er een televisieprogramma op de BBC zou komen, genaamd The Big Night In, onder leiding van Comic Relief en Children In Need, waarvan ik begreep dat Peter Kay erbij zou zijn. Ik heb altijd naar Peter Kay gekeken, omdat hij met fantastische schetsen komt.

“Ik wist niet dat er een Morgan als prijs zou zijn, maar toen ik hem zag, zei ik gewoon:‘ Ik ga dit aanvragen ’. Het feit dat het geld inzamelde voor de NHS was een andere reden waarom ik me aanmeldde, omdat ik meer dan 45 jaar voor de NHS heb gewerkt, van administratief ambtenaar tot het hoofd van de salarisadministratie voor de gezondheidsraad.

“Tegen het einde van de maand probeerde iemand me vier of vijf keer te bellen. Het was een anoniem nummer, dat ik normaal niet beantwoord, maar uiteindelijk besloot ik op te nemen. Ze vertelden me dat ik had gewonnen, maar eerlijk gezegd dacht ik dat het een grap was, want ik kon het gewoon niet geloven. Het bleek dat het echt zo was. Toen Morgan contact met me opnam, voelde het eindelijk echt.

“Ik sprak met Toby van Morgan, die me door de specificatie leidde met behulp van de online configurator. Ik bedacht ongeveer 20 mogelijkheden, maar heb het uiteindelijk beperkt. Ik koos voor een auto die erg leek op een van de auto’s die op de marketingfoto’s werden gebruikt: donkerblauw met bruin leer.

“Op de dag dat hij arriveerde, kon ik niet eten – ik was zo opgewonden. Deze grote aanhanger kwam aan en deze kleine auto rolde er achter uit. Het was een fantastisch gezicht om hem in levende lijve te zien, nog nooit eerder een Morgan van dichtbij bekeken. Het was heel anders dan al het andere dat ik heb gereden, met de lange motorkap – je zit bijna op de achteras! Ik was zenuwachtig als de hel, maar David van Morgan kwam met me mee om me er vertrouwd mee te maken, en zei dat ik er gewoon klaar was om ermee te rijden.

“Ik heb nog nooit een auto met zulke hoge prestaties gereden als deze. De acceleratie uitproberen is ongelofelijk. Je wordt teruggeworpen als je gas geeft. Een paar vrienden hebben gezegd dat we een circuit dag moeten organiseren. Ze noemden de Nürburgring, maar dat is een beetje ver weg, dus stelden ze Knockhill voor, een circuit  in Schotland. Maar ik heb ook gehoord dat Donington Park erg goed en bochtig is.

“Ik heb hem nu een week en ik heb er al 400 mijl in afgelegd. Ik ben van plan hem het hele jaar te gebruiken. Na Covid, en als alles eenmaal weer normaal is, wil ik hem in het weekend en op vrije dagen meenemen om meer van Schotland te verkennen. Ik ben lid geworden van de Morgan Sports Car Club en er is een klassieke autoclub in Stirling waar ik misschien lid van ga worden. Ik ben van plan hem voor altijd te behouden, en dan geef ik hem door. Mijn kleindochter, die pas tien is, heeft haar hart al verpand aan de Plus Four.

“Ik nam de auto mee naar mijn werk – dat was me een gebeurtenis. Ik hoop dat mijn baas niet probeert me te dwingen hem te verkopen om meer geld in te zamelen voor de NHS! Mijn vrienden en familie kunnen het niet geloven – net als ik dachten ze dat deze wedstrijden door iemand anders werden gewonnen, niet door iemand die je echt kent. ”

Klik hier voor de video