MORGAN LANCEERT NIEUWE LIMITED EDITION
MORGAN 3 WHEELER P101
OM HET EINDE VAN DE 3 WHEELER PRODUCTIE AAN TE KONDIGEN

De Morgan Motor Company markeert het einde van de productie van een van zijn meest geliefde modellen, de 3 Wheeler, met de lancering van de P101-editie. De driewieler – die in zijn huidige vorm in 2011 werd geïntroduceerd – stopt met de productie in 2021, zodra de typegoedkeuring van zijn S&S V-twin-motor is beëindigd.

P101 staat voor Project 101, de interne naam die werd gegeven aan het project om de 3 Wheeler nieuw leven in te blazen, toen de ontwikkeling meer dan tien jaar geleden begon. De P101 is beperkt tot slechts 33 exemplaren en is ontworpen door Morgan’s eigen Design en Engineering-afdelingen om hun oorspronkelijke project en het resulterende modelsucces tijdens de hele productierun te vieren.

KLIK HIER VOOR DE MORGAN P101 VIDEO

Gekenmerkt door een doelgerichte en utilitaire esthetiek, beschikt de P101 over een reeks unieke componenten en op maat gemaakte details, waarvan er vele zijn geïnspireerd op de prominente ontwerpkenmerken van Morgan’s driewielige modellen.

Zwart en wit keramiek gecoate, rechte uitlaten wisselen elkaar af van links naar rechts. Verdere gedetailleerde toevoegingen zijn onder meer markeringen op elke voorband, een fly screen, extra louvres, zichtbare klinknageldetails en unieke P101-markeringen.

Samen roepen ze het gevoel van opwinding op dat rond het bedrijf werd gevoeld toen de originele prototypes werden ontwikkeld.

AERO-DISC WIELEN

Zorg voor een gestroomlijnd beeld en definieert het uiterlijk van de P101, waardoor deze direct herkenbaar is als een uniek model.

Deze werken samen met de laaghangende Hella 9-inch verstralers om turbulentie rond de ophanging te verminderen.

EEN PERSOONS TONNEAU

Een opvallende tonneau-hoes  is ontworpen voor gebruik door één bestuurder.

De lichtgewicht en gestroomlijnde hoes van composiethars heeft een natuurlijke doorschijnende kleur, geïnspireerd op de motorkappen van raceauto’s uit de jaren 70.

Elke 3 Wheeler P101 is verkrijgbaar in diepzwart of satijnwitzilver lak, met de juiste emblemen die bij je passen. Daarnaast zullen er vier P101-kunstpakketten beschikbaar zijn voor klanten om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke identificatiegegevens en levendige afbeeldingen:

THE BELLY TANK

Verwijzend naar kleurstellingen gevonden op belly tank racers en ‘lakesters’ die aanvankelijk de inspiratie waren voor de 3 Wheeler, heeft The Belly Tank graphic pack een distressed effect in het vinyl.

THE DAZZLESHIP

The Dazzleship – te zien in de lanceringsfilm en afbeeldingen – is de meest gedurfde van de kunstpakketten. Het opvallende zwart-witte ontwerp is geïnspireerd op de grafische camouflage van historische militaire voertuigen

THE AVIATOR

Het grafische pakket Aviator roept een gevoel van luchtvaartgeest op en is een uitbreiding van vergelijkbare thema-afbeeldingen die erg populair zijn gebleken op driewielers. De nieuwste afbeelding is geïnspireerd op neuskunst die tijdens de Tweede Wereldoorlog op RAF-vliegtuigen werd aangetroffen.

THE RACECAR

Morgan-voertuigen deden vanaf de geboorte mee in de autosport. Het Race Car graphic pack is voorzien van strepen en roundels en is een eerbetoon aan de livreien die zijn versierd met vroege Morgan-raceauto’s.