5 Maart 2019 – Investindustrial heeft vandaag de verwerving aangekondigd van een meerderheidsbelang in Morgan Motor Company Ltd (“Morgan”), de iconische 110-jarige Britse sportwagenfabrikant.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt en deze zullen naar verwachting in april 2019 worden voltooid.

De familie Morgan zal blijven fungeren als rentmeesters voor het merk en een minderheidsbelang behouden. Ondertussen zullen voor het eerst in de geschiedenis het managementteam en alle werknemers een deel van het bedrijf hebben.

De investering wordt uitgevoerd zonder financiële schulden en Morgan zal bij het afsluiten van de transactie een positieve nettokaspositie hebben.

De investering in Morgan wordt gedaan door een afzonderlijk fonds (met een andere strategie) van Investindustrial V L.P. (waarvan de investeringsdochtermaatschappijen een belang hebben in Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC).

Morgan werd opgericht in 1909 en is tot op de dag van vandaag bezig met het bouwen van premium sportwagens met een klassiek ontwerp in de historische fabriek in Malvern, Verenigd Koninkrijk, die elk jaar door meer dan 30.000 enthousiastelingen wordt bezocht.

Met een omzet van £ 33,8 miljoen en een nettowinst van £ 3,2 miljoen in 2018, verkoopt het bedrijf ongeveer 700 auto’s per jaar, inclusief een portfolio van iconische autoontwerpen en een unieke 3 Wheeler vervaardigd met behulp van drie kernelementen: essen, aluminium en leer.

Het merk Morgan is synoniem aan typisch Brits vakmanschap, elegantie, prestaties en design.

Morgan heeft een loyale en actieve eigenaarsgemeenschap met meer dan 5.000 leden en 50 clubs wereldwijd.

Als onderdeel van de transactie en als teken van zijn langetermijngeloof in het bedrijf en de bredere Britse automobielsector, zal Investindustrial Morgan ondersteunen bij het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe producten, na de lancering vandaag van de nieuwe Plus Six op de autosalon van Genève. , de eerste om de nieuwe CX-Generation-architectuur van het bedrijf over te nemen, de wereldwijde distributie te vergroten en de ervaring van klanten te verbreden met unieke evenementen, waardoor Morgan zijn wereldwijde potentieel als een iconische maker van met de hand gebouwde Britse sportwagens kan vervullen.

Ter ondersteuning van het bedrijf zal Investindustrial zijn enorme ervaring en staat van dienst in de automobielindustrie benutten, ontwikkeld door een aantal succesvolle investeringen in de afgelopen 30 jaar, zoals Aston Martin en Ducati.Morgan blijft zich concentreren op zijn klassieke segment in de automobielsector, met productie op maat, handgebouwde producten en het gebruik van as blijft centraal staan ​​in zijn strategie.

Investindustrial zal nauw samenwerken met het huidige management en de bredere familie Morgan om ervoor te zorgen dat de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf respect zal hebben voor en trouw blijft aan het unieke erfgoed van het bedrijf.

Dominic Riley, Chairman van Morgan Motor Company, merkte op: “De afgelopen twee jaar waren het meest succesvol in de 110-jarige geschiedenis van ons bedrijf.

Maar om het volledige potentieel van Morgan echt te benutten en onze toekomst op lange termijn veilig te stellen, zowel het familie- als het managementteam, vond het essentieel om een ​​strategische partner te hebben.

Een partner die onze visie voor Morgan deelt en die beschikt over de expertise, financiële middelen en het trackrecord van succes in de autowereld om dit mogelijk te maken.

 “Jill Price, de dochter van Peter Morgan en de langst dienende directeur van de familie Morgan, merkte op: “Na zorgvuldig nagedacht te hebben over alle opties voor het toekomstige succes van Morgan, concludeerde de familie dat deze nieuwe eigendomsstructuur en Investindustrial de stamboom en middelen hebben om de lange termijn te waarborgen. toekomst van Morgan.

Het was belangrijk voor het gezin om een ​​aandeelhouderschap te behouden en we zijn verheugd dat ons loyale managementteam en personeel ook in de toekomst een aandeel zullen hebben in het bedrijf.

Andrea C. Bonomi, Chairman van de Industrial Advisory Board van Investindustrial, zei: “Morgan is een van de beroemdste namen in de autowereld.

Morgan’s handgemaakte Britse sportauto’s zijn echte iconen van de industrie. We hebben het bedrijf gevolgd en hebben de voortgang enige tijd gezien en zien een aanzienlijk potentieel voor Morgan om zich internationaal te ontwikkelen, terwijl het zijn handgebouwd erfgoed behoudt, wat de kern vormt van de Morgan Motor Company.

We delen met de familie Morgan de overtuiging dat de Britse engineering en merken uniek zijn en een belangrijke plaats in de wereld hebben.

“Steve Morris, CEO van Morgan Motor Company, merkte op: “De toekomst is rooskleurig voor Morgan. We komen uit de rug van twee recordjaren.

We hebben een geheel nieuwe voertuigarchitectuur en aandrijflijn en hebben zojuist de meest dynamisch in staat zijnde Morgan tot nu toe gelanceerd, de opwindende nieuwe Plus Six op de internationale autoshow van Genève. Nu hebben we de best mogelijke eigenaar en partner om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en Morgan’s wereldwijde potentieel te ontwikkelen.