Introductie van de geheel nieuwe Morgan Plus Six

In zijn markante 110e jaar in het bedrijfsleven, is de Morgan Motor Company verheugd om de volgende generatie van Morgan sportwagen te introduceren, die vandaag werd geïntroduceerd op de internationale autoshow van Genève.

De geheel nieuwe Morgan Plus Six is ​​zonder uitzondering de meest dynamisch capabele Morgan ooit geproduceerd.

De Plus Six, die Morgan’s unieke mix van vakmanschap en technologie nog verder uitbreidt, viert het tijdloze ontwerp van Morgan en ondersteunt het met het nieuw geïntroduceerde aluminium platform CX-Generation en de nieuwste BMW-aandrijflijn.

Een groeiend intern onderzoeks- en ontwikkelingsteam, een groeiende lijst van strategische technische partners en een uitgebreid testprogramma zorgen ervoor dat de Plus Six tot nu toe het meest grondig ontwikkelde Morgan-product is.

De Plus Six vertegenwoordigt meerdere primeurs voor Morgan, met name de eerste keer dat het bedrijf een turbomotor heeft gebruikt.

De BMW 2019 B58 TwinPower Turbo inline 6-cilinder motor is een nieuwste generatie BMW powertrain en Morgan heeft samen met BMW gewerkt aan het afstemmen van de prestatiemogelijkheden van de Plus Six.

Een nadere blik op het iconische silhouet van Morgan geeft een aantal aanwijzingen voor hoe radicaal de Plus Six verschilt van een ander Morgan-model ervoor.

Subtiele ventilatieopeningen geven een hint van de brute kracht en prestaties die de prachtig vloeiende lijnen van de buitenkant ondersteunen.

Vergis u niet, terwijl Morgan, zoals u weet, bijna elk onderdeel van de Plus Six is ​​verfijnd of opnieuw ontworpen, waarbij minder dan één procent van de 4.000 onderdelen wordt gedeeld met andere Morgan-modellen.

Een volledig opnieuw ontworpen cabine viert de natuurlijke materialen die worden gebruikt in het vakmanschap van Morgan, en biedt een grotere mate van personalisatie dan ooit tevoren.

De nieuwe cockpit is meer gefocust op de bestuurder en omvat op passende wijze geïntroduceerde technologie, terwijl klanten ook meer beenruimte en meer opbergruimte krijgen.

De Plus Six is ​​een van de schoonste voertuigen binnen het Morgan-gamma. De introductie van de nieuwe aandrijflijn heeft geleid tot een CO2-cijfer van 170 g / km en een gecombineerd MPG-cijfer van 38,2 mpg.

Door het behalen van een zuinigere auto kan de Plus Six concurreren op belangrijke Europese markten, die in de afgelopen jaren vanwege fiscale redenen eerder onbetaalbaar waren gebleken voor Morgans met hoge prestaties.

De Plus Six wordt vandaag te koop aangeboden en is geprijsd vanaf £ 77.995 Inc. BTW in het VK.