Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rondje Rotterdam door de regio Zeeland van de MSCCH op 22 en 23 juni 2019

22 juni @ 10:00 - 23 juni @ 17:00

“RONDJE ROTTERDAM “

Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019

Wie Rotterdam zegt, zegt haven. Daarom vertrekken wij na de koffie voor ons rondje Rotterdam uit Oostvoorne (nog niet zo lang geleden Oostvoorne aan “ zee “ maar nu aan de Maasvlakte 2) naar de laatste grote uitbreiding van de Rotterdamse haven en vandaar uit rijden we terug in de tijd.

Maar eerst bezoeken we FutureLand, een expositie over de ontwikkeling, bouw en inrichting van dit nieuwe haventerrein. Om dit echt goed te kunnen zien laten we onze dierbare Morgans achter en maken wij met een eigen bus en gids een rondrit van meer dan een uur over dit immens grote havencomplex. Ook bezoeken wij ( als onze veiligheid gegarandeerd kan worden) de APM terminal om het laden en lossen van containers van dichtbij mee te maken en de SIF offshore terminal.

ssde Haven Kranen (002)

Na de lunch in Oostvoorne, rijden wij via Europoort en de Botlek langs de Maeslantkering, het laatste project van de Deltawerken, verder terug in de tijd. En dan niet via mooie kleine landweggetjes maar over brede wegen langs kranen, opslagtanks, duizenden containers, kilometers pijleidingen, spooremplacementen en raffinaderijen.

 

 

We komen in Heijplaat met de oude RDM scheepswerf en, voor wie het kan vinden, het dorpje Charlois voor een extra rondje rond de kerk. Dan langs de Waalhaven naar ons einddoel van die dag de “ SS Rotterdam “ het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, gebouwd in 1959 en na jaren van trouwe dienst, maar ook van verval, volledig teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De authentieke sfeer, de kunstwerken en de entourage van de jaren 50 is al een belevenis op zich.

Aan boord is onze gebruikelijke borrel maar niet voordat wij eerst het schip uitgebreid hebben bekeken. We bezoeken o.a. de boeg en de brug, kijken in het stuurhuis, de radiohut en kaartenkamer, authentieke zalen en de hut van de kapitein.

Na het 3 gangen menu kunnen we nog wat napraten in de Captains Lounge of op het achterdek en overnachten dan in een comfortabele hut.

ss Rotterdam_ Original Deluxe Room (002)

De volgende dag gaan wij na het ontbijt van boord en aan boord van de Gemini voor een rondvaart om de oude havens vanaf het water te bekijken en ….. de nieuwste stedenbouwkundige ontwikkelingen van Rotterdam. We zijn dan weer terug in onze tijd. Rond 13.00 uur sluiten wij ons Rondje Rotterdam af.

 

 

s’ Middags kan men op eigen gelegenheid het centrum van Rotterdam bezoeken, hiervoor is een aparte OV- / looproute beschikbaar.

De kosten voor dit tweedaags arrangement

gebaseerd op een deelname van 25 Morgans / 50 personen / tevens het maximum,

zijn begroot op € 200,= per persoon.

 

IN DE PRIJS IS BEGREPEN:

Ontvangst met koffie en gebak

Bezoek expositie FutureLand

Rondrit Maasvlakte met uitleg

Lunch

Parkeren direct bij het schip onder toezicht van de hotel security

Rondleiding SS Rotterdam met gidsen

Welkomstdrankje

Driegangen diner in het Lido restaurant

Overnachting in een luxe hut met ontbijt (beschikbaarheid voorbehouden)

Rondvaart Gemini

Rallyschildje

Opgeven via:

awjrodenburg@gmail.com zo spoedig mogelijk.

Na opgave ontvangt u van ons per mail een formulier, wat u zo snel mogelijk ingevuld aan ons moet retourneren (invullen, scannen en per mail versturen aan:

mailto:awjrodenburg@gmail.com

Er zijn al zeer veel inschrijvingen. Als u zich per omgaande opgeeft, hoort u of er nog plaats is. Verder hanteren we een reservelijst als de rit vol is.

Gegevens

Begin:
22 juni @ 10:00
Einde:
23 juni @ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Bram Rodenburg
Telefoon:
06 - 536 245 28
E-mail:
awjrodenburg@gmail.com

Locatie

Oostvoorne
Maasvlakte 2
Oostvoorne, Zuid - Holland Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
22 juni @ 10:00
Einde:
23 juni @ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Bram Rodenburg
Telefoon:
06 - 536 245 28
E-mail:
awjrodenburg@gmail.com

Locatie

Oostvoorne
Maasvlakte 2
Oostvoorne, Zuid - Holland Nederland
+ Google Maps