Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De regio Zeeland van de MSCCH organiseert op zaterdag 3-8-2019 de Schouwen Duivelandrit

3 augustus @ 10:00 - 17:00

Zaterdag 3 augustus organiseert MSCCH regio Zeeland de inmiddels traditionele Schouwen-Duivelandrit

Het beginpunt is evenals vorig jaar boerderij/golfbaan Molenberg, Hogeweg 53, Burgh-Haamstede.
U wordt daar verwacht vanaf 9.45 uur. De koffie en een smakelijke en zeer voedzame versnapering zullen klaar staan. Het vertrek vanaf de Molenberg is gepland om uiterlijk 10.45 uur.
Tijdens de rit zullen we achtereenvolgens de Noordzee zien, het Haringvliet, de Krammer, de Grevelingen, de Oosterschelde en het Veerse Meer, en rijden we over drie eilanden: Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en Noord-Beveland.
Alle gelegenheid om onze aardrijkskundige kennis van dit gebied weer eens op te halen. De route loopt vanaf de Molenberg via de Brouwersdam naar Goeree-Overflakkee.

Dit eiland gaan we rondrijden. Halverwege de ochtendrit is er gelegenheid om even de benen te strekken op het havenhoofd van Middelharnis, eens een belangrijk verkeerscentrum maar nu alleen nog een plek om de hond uit te laten en over het Haringvliet te turen. Na Middelharnis rijden we door een plaats met de naam Stad aan het Haringvliet en kunnen we kijken of de verwachtingen die deze naam bij ons oproept overeenkomen met de werkelijkheid. De ochtendrit eindigt bij ons lunchadres, Paviljoen Sluishaven in de buurt van Ooltgensplaat, het meest Oostelijke deel van het eiland, met een fraai uitzicht over de Krammer.

Na de lunch gaat onze tocht via Oude-Tonge en Grevelingendam weer terug naar Schouwen-Duiveland. Er is een theepauze gepland in het historische stadje Brouwershaven.
Vervolgens rijden we via de Zeelandbrug naar Noord-Beveland om te eindigen in restaurant Rubens, Havenweg 7, Kamperland, voor een afscheidsdrankje en het – facultatieve – diner. Rubens ligt aan het Veerse Meer met een schitterend uitzicht op het aan de andere kant gelegen Veere.
Bij het uitzetten van de route is er naar gestreefd het aantal koerswijzigingen zo veel mogelijk te beperken. De route bevat een flink aantal lange stukken weg. Dit om de taak van de bijrijders te verlichten zodat die ook wat van de omgeving kunnen zien.

Het routeboek is op dezelfde wijze gemaakt als vorig jaar. Aanwijzingen met woorden en geen bol/pijl. Straatnamen worden alleen genoemd als er ook daadwerkelijk een straatnaambord te zien is. Daarnaast ter controle kaarten waarop de route is ingetekend. De tijdsplanning is ruim. Er is gelegenheid om te stoppen indien u het moois waar u langs rijdt wat nauwkeuriger en langer wilt bekijken. In het routeboek zal, evenals vorig jaar, achtergrondinformatie worden opgenomen over de streek waar u doorheen rijdt. Ten slotte: De Enkhuizer Almanak voorspelt voor 3 augustus fraai zomerweer en de drie eilanden hebben ons beloofd er die dag op hun mooist bij te liggen.

Kosten € 30 p.p. bij aanvang op de Molenberg met gepast geld te voldoen. Daarvoor krijgt u koffie en een stevige punt bij ontvangst, rallyschildje en routeboek, lunch en drankje bij het eindpunt.

Kosten facultatieve diner (voorgerecht, hoofdgerecht en koffie): € 30 p.p. te voldoen in het restaurant.
Aanmelden, ook voor degene die zich al in januari hebben aangemeld, via Bram Rodenburg, awjrodenburg@gmail.com.
Gaarne vermelden of u deelneemt aan het diner en of u vlees of vis wenst. Indien er specifieke allergiebeperkingen zijn, wilt u die ook doorgeven?
Maximaal aantal deelnemende Morgans: 25.
Wij hopen dat iedereen evenveel van de route zal genieten als wij bij het uitzetten ervan:

Jaap en Aline Verseput

Gegevens

Datum:
3 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Bram Rodenburg
Telefoon:
06 - 536 245 28
E-mail:
awjrodenburg@gmail.com

Gegevens

Datum:
3 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Bram Rodenburg
Telefoon:
06 - 536 245 28
E-mail:
awjrodenburg@gmail.com