Programma Historische Zandvoort Trophy 2018

CONCOURS D’ ÉLEGANCE

CIRCUITRIJDEN: PARADE

Doe dit jaar mee aan het Concours d’Élegance en laat je auto beoordelen door een deskundige vakjury.
Maak kans op één van de mooie prijzen! Doe mee en show je auto heel de dag op de speciale showpaddock!

Zorg ervoor dat je een showautoticket hebt waarmee je op de showpaddock komt en meld je ter plaatse aan bij onze jury.

DSC08010IMG_5895

Een leuke manier om je auto of het circuit te leren kennen is het programma onderdeel Parade. Hier kun je met je eigen auto op een rustig tempo de baan verkennen.

VOOR VERTREK NAAR ZANDVOORT

Klik hier voor het reglement, lees deze goed door en neem mee:

– ingevulde en ondertekende vrijwaring, klik hier

– geldig rijbewijs

Er is geen verplichte briefing.

CIRCUIT
De tijden van de sessies volgen, net als het recente tijdschema.

Uw auto dient technisch in perfecte staat te zijn!

Indien er een technisch mankement geconstateerd wordt, kunt u niet de baan op!

VRIJ RIJDEN: TRACK TIME

KLASSIEKERS OP DE SHOWPADDOCK

Een leuke manier om je auto of het circuit te leren kennen is het programma onderdeel Track Time (Vrij Rijden). Voor slechts €40,- (in de voorverkoop, ter plaatse €45,-) kun je 20 minuten rijden op het circuit. Een helm is verplicht en 1 passagier, van 16 jaar of ouder, is toegestaan. Het reglement is HIER te downloaden. De vrijwaring is HIER te downloaden.

VOOR VERTREK NAAR ZANDVOORT

Klik hier voor het reglement, lees deze goed door en neem mee:

– ingevulde en ondertekende vrijwaring, klik hier

– geldig rijbewijs

       helm

INSCHRIJVING

Inschrijven kan zondag vanaf 08.00 uur. Voordat je mag gaan rijden moet je de verplichte rijdersbriefing bijwonen. Zorg dat je voor die tijd bent ingeschreven ter plaatse!

De tijden voor de briefing volgen zodra deze bekend zijn.

CIRCUIT
De tijden van de sessies volgen zodra deze bekend zijn, net als het recente tijdschema.

Uw auto dient technisch in perfecte staat te zijn!

Indien er een technisch mankement geconstateerd wordt, kunt u niet de baan op!

Tijdens de Historic Trophy vind je de mooiste klassieke auto’s op de showpaddock. Denk je dat jouw Oldtimer/Youngtimer een plaats verdient op deze paddocks, bestel dan een showautoticket in de online ticketshop!

Zolang de voorraad strekt zijn er gratis showautotickets te bestellen, daarna zullen deze tickets verkrijgbaar zijn voor €10,- per stuk. Deze showautotickets geven toegang voor de Oldtimer/Youngtimer en bestuurder.

DSC04273DSC04266

CLUBPADDOCK

NK TOURINGCARS EN GT‘S (’82 TM ’90)

Uiteraard nemen de clubs een belangrijke plaats in tijdens het event. Een groot deel van de paddock wordt weer ingericht voor circa 100 auto- en merkenclubs die ons land rijk is. Je kunt hier meer dan 1.000 clubauto’s vinden, die een breed beeld van de verschillende klassieke auto’s in Nederland weergeven.

Plus8(23)

SUPER SPORTS

Het NK 82-90 is een nieuwe klasse die bedoeld is voor toerwagens en GT’s uit de periode 1982 tot en met 1990 en heet daarom NK HARC ’82-’90.

De klasse is er voor de toerwagens en GT’s uit die tijd, maar ook cupracers zullen het startveld compleet maken. De cup draait niet alleen om winnen, maar vooral om het plezier wat je al snel hebt als je in een van deze gave auto’s mag rijden. Het NK 82-90 heeft vorig jaar zijn debuut gemaakt en is goed ontvangen bij de Nederlandse Racefans, dit jaar is het kampioenschap te zien tijdens dit evenement!

+8history_photo_50

NK HISTORISCHE TOURINGCARS EN GT‘S (’47 TM ’65)

DANTUMA NK GT & TC

Dit is het kampioenschap voor de toerwagens en GT’s die gebouwd zijn in de jaren van 1947 tot en met 1965. In dit kampioenschap strijden de verschillende GT’s en toerwagens tegen elkaar, kijk dus niet op wanneer je een Mini tegen een Ford mustang ziet strijden of een MGB tegen een Porsche 911!

Het kampioenschap is één van de populairste in Nederland en ook dit jaar zal het weer een groot aantal vaste deelnemers tellen. De coureurs komen uit heel Europa om met en tegen elkaar te racen. Voor deze klasse geld ook dat alles precies zo geprepareerd moet zijn zoals het vroeger ook was, dus geen snufjes onder de motorkap maar pure beleving zoals het vroeger ging. Met de banden moet men ook goed om kunnen gaan, deze hebben in verhouding erg weinig grip en zijn voor elke deelnemer hetzelfde. Het komt dus echt aan op stuurmanskunsten en lef!

In 2009 heeft het de HARC een nieuw Nederlands kampioenschap in het leven geroepen door vele aanvragen. Dit betreft een NK voor GT’s en toerwagens uit de jaren 1966 tot en met 1981. Deze klasse sluit nauw aan op het succesvolle NK voor Historische toerwagens & GT’s. De deelnemende auto’s in deze klasse komen uit de jaren 1947 tot en met 1965. Tijdens het Nationaal Oldtimer Festival zal er races van het NK GT & TC worden gereden.

IMG_5909