De MSCCH Regio Zuid Zuid en The Original Morgan Breakfast Club ,

Heeft de zaak altijd in positieve zin onder stoom en staat altijd voor hun

MORGAN vrienden.

9b4ba8019790e3996a040eb10a0b7a75


Regiobijeenkomsten.9-3-2016 logo Zuid-Zuid
Wanneer ?

Iedere eerste woensdag van de maand, 19.30 uur club-meeting.
Zie ”evenementen”, in  FataMorgana voor details.

Waar ?

Hotel/Cafe/Terras  HOUBEN Kerkstraat 17 Nunhem

Info : Herman Hermans ,  T. 077-474.4434    M.06.20.683.862

E.hemhermans@planet.nl

Wat valt er te beleven in de Regio Zuid-Zuid?

De Regio Zuid-Zuid met circa 50 Morgan-bezitters. De Morgan-fanatici uit het zuiden des lands, met voornamelijk Limburgers enkele Brabanders en verdwaalde Duitsers die in de grensstreek wonen, vormen al jaren een hechte groep Morgan-vrienden met in principe iedere eerste woensdagavond in de maand een bijeenkomst te Horn, met uitstapjes naar leuke plekjes in het bronsgroen eikenbos of een terras hier niet ver vandaan. Regelmatig worden weekenden georganiseerd, techno-avonden en picknickuitstapjes, een of meerdaagse ritten waarbij de Belgische Ardennen en de Duitse Eiffel aantrekkelijke plekjes bieden. Een rally naar de Franse grensstreek staat ook op de vaste agenda. Binnen de Regio Zuid-Zuid zijn diverse kleinere groepen actief welke heel Europa bereizen van Schotland tot in Sicilië en van Noorwegen tot Portugal.
Het aansluiten bij zulke machtige groep is een ervaring voor het leven, waarbij de democratische invloed op al het Morgan gebeuren in Nederland mede aan de sterke groep Zuid-Zuid leden is.

U weet : Wie sjoen oos Limburg is, det wit toch nemes, allein de zuuderling, dea Limburg leef is.

M.S.C.C.H., Regio Zuid-Zuid, dao is ut te doon !

Regio Ambassadeur Hem / Herman Hermans, staat altijd voor u klaar.

The Original Morgan Breakfast Club – (Een activiteit exclusief van MSCCH regio zuid –zuid)mbc

Een echt gezellige top attractie van onze leden. In principe komt 6 keer per jaar The Original Morgan Breakfast Club op zondagmorgen van 10 tot 12 uur bij elkaar.

Het 3e weekend van de maanden ; oktober, november, december, januari, februari en maart.
Het evenement wordt op toerbeurt door wisselende leden georganiseerd in een zeer extravagante en culinaire locatie door geheel Limburg.

Het blijkt een uitdaging voor de leden te zijn hun vrienden iedere keer weer geweldig te verrassen met een fantastische locatie en dit alles voor een laag budget per persoon waar niet van mag worden afgeweken. Klokslag 12 uur wordt de Breakfast gesloten en gaat ieder zijn eigen weg om verder te genieten van de zondag.


Ja lieve vrienden, nu denken jullie wat moeten wij daarmee, 

gaan we bouillon drinken of zo, nee vrienden.

Desem-landbrood-spelt-quinoa-haver-2

The Original Morgan Breakfast Club , 

gaat ontbijten

in Maastricht bij De Bisschopsmolen ( annex restaurant), in de stad.

op zondag 18 maart , 10.00 uur. Stenenbrug 3 Maastricht. 043-327.0613

Het geheel staat onder leiding van Arthur (Tuur) en Litetia Coppes , welke deze uitgelezen plek hebben uitgezocht.

Wij doen dan eerst een excursie in de watermolen welke uit het jaar 700 stamt en eigendom was van Godfried van Bouillon die de molen heeft overgedaan aan de Bisschop van Luik waarna hij in Jeruzalem is gesneuveld tijdens de kruistochten. Nu wordt er gemalen voor de Gulpener Brouwerij en voor hun eigen bakkerij malen ze speld-meel waarvan de vlaaien en het brood wordt gebakken.

Zo, genoeg verklapt de rest horen jullie van Tuur en de gids, want jullie weten dat onze grote vriend Tuur zijn hele leven heeft gebouwd aan historische gebouwen en derhalve er dus ook alles van weet.

Dan even voor de organisatie , wanneer jullie nog niet zijn aangemeld neem dat direct kontakt op met Hetty

mob.  06.54.25.78.55 of  email thijshetty@ziggo.nl

Voor de leden uit het diepe zuiden nogmaals het verzoek, kom eens naar de meetings waar jullie Morgan-vrienden kosten nog moeite sparen,

ik noem er enkelen,

Ruud, Hans, Joh, Pierre, Nick, Jos J., Nick , Con. en uiteraard hun vriendinnen, kom op mannen.

Parkeren is spannend , de weg van de minste weerstand is de  “”Onze Lieve Vrouwen plein””,

parking van  Q-park. U loopt dan vanuit de parking naar het “”Onze lieve vrouwen plein”” en gaat daar

links af , hou links aan en je loop op het einde tegen de molen aan.

De half bevroren,  president van “”The Original Morgan Breakfast Club””

HERMAN , der knievel.Regio Zuid-Zuid On the Road!

afbeelding 107


heksentour_2007_280 heksentour_2007_278 zz_otr1 zz_otr2

De zuidelijke Morgan-Drivers zijn regelmatig te vinden op diverse meetings, maar zelf organiseren ze ieder jaar: rally’s, toertochten, reizen in binnen en buitenland

Beroemd zijn de meerdaagse reizen naar Luxemburg die regelmatig zijn en worden gehouden, Zoals een vijfdaagse Heksentoer naar Engeland, een vijfdaagse rit door het Sauerland of langs de Moezel. Ook het Frans Normandië is en wordt veelvuldig bezocht in meerdere dagen durende vakantietrips. Ook de  ”Goodwood Revival” en ”Le Mans Classic” zijn vaak bezocht.

Kom naar onze Club Meeting en wij vertellen jullie er meer over. In het zuiden van ons mooie land zijn in de loop der jaren vele mooi dingen instaan en zeker in onze MORGAN CLUB, zo waren er ca. 25 jaar gelden geen regio’s , maar in Limburg bestond de “”Spliter groep”” , welke was opgericht door o.a. Gerda van Gijzel en Peter Timmerman even later sloot ook Herman Hermans zich hierbij aan , zo ontstond een club van ca. 25 leden welke mooie reizen maakte in de loop der jaren en regelmatig bij elkaar kwam. Later ontstond uit deze gedachte van de Limburgers het voorstel om Regio’s op te richten. Verder is de hier eerder gememoreerde “”Breakfast Club””  ontstaat , alsmede was de term GLAMPING werd al gedaan door mensen binnen de “”Regio Zuid-Zuid”” toen er nog niemand van had gehoord, mooie Camper , indrukwekkende Trailer en de Morgan op de trailer.Wat  te denken van een mooie kleine Caravan achter de Morgan. Dan nog maar te zwijgend van het exclusieve “”zonne-dak”” voor de zon aanbidders welke zich toch willen beschermen tegen een “”zonne-steek””. Het is maar dat u het weet, het zijn “verrekes” slimme Morganisten, die Limburgers en hun vrienden.politiebegeleiding 2 2

De regioambassadeur Herman Hermans en eega onder politiebegeleiding door Brugge!