Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schouwen Duivelandrit MSCCH regio Zeeland op zaterdag 14 juli 2018

14 juli

schildje Schouwen-Duiveland rit (002)

SCHOUWEN DUIVELAND RIT, ZATERDAG 14 JULI 2018

Op zaterdag 14 juli organiseert MSCCH regio Zeeland de traditionele Schouwen-Duivelandrit. Dit jaar gaat de rit vrijwel volledig over het eiland Schouwen-Duiveland met een klein uitstapje naar Goeree-Overflakkee. De route start in Westenschouwen bij boerderij-golfclub De Molenberg , Hogeweg 53, 4328 PB  BURGH-HAAMSTEDE. Ontvangst v.a. 9.45 uur en vertrek 10.45 uur. We beginnen met koffie en een forse punt van de daar zelf gebakken appeltaart.

 

Vervolgens rijden we via Haamstede, Renesse en de Brouwersdam naar het museum van de Rotterdamse Tramweg Maatschappij (RTM).  De RTM verzorgde in het verleden met stoomtrams en veerboten het verkeer tussen Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duiveland.  Het museum wordt volledig in stand gehouden door vrijwilligers. Het museum beschikt  naast een  collectie rollend materieel en andere zaken uit de RTM-historie, over een trambaan die langs de Brouwersdam loopt aan de kant van de Grevelingen. Over die trambaan maken we een rit met een stoomtram die ongeveer een uur zal duren.

images (1)

Na een korte rit via Goederede keren we terug naar Schouwen-Duiveland voor de lunch. Na de lunch vertrekken we voor een rondrit over het eiland. Die rondrit zal het karakter dragen van een tocht langs het verleden van dit gebied dat oorspronkelijk bestond uit een aantal zelfstandige eilanden die door achtereenvolgende bedijkingen uiteindelijk zijn samengevoegd tot een aaneengesloten gebied. In het routeboek zal de historie worden opgenomen van de wegen en dijken waarover we rijden. We maken kennis met de bloeiperioden en perioden van neergang  van dorpen en gehuchten in het verleden.

Schouwen-Duiveland staat bekend om zijn ringdorpen waarbij het dorp ringvormig is gebouwd met de kerk als middelpunt. Onze route gaat over de ringen van Burgh, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke, Noordgouwe, Dreischor en Ouwerkerk. Uiteraard zal de tocht ook gaan door de twee steden van Schouwen-Duiveland: Zierikzee en Renesse. Om ongeveer half zes eindigt de tocht bij de Oosterschelde waar we kunnen napraten bij een afsluitend drankje. Daar is ook het (facultatieve) diner. De lente is een mooi jaargetijde maar hopelijk zullen de deelnemers aan de tocht na afloop tot de conclusie komen dat het landbouwgebied van Schouwen-Duiveland in juli op zijn mooist is.

Er kunnen maximaal 20 auto’s deelnemen

U kunt u voor de rit opgeven via: awjrodenburg@gmail.com .  

Als u wilt mee dineren, wilt u dit dan vermelden bij opgave.

De kosten voor deze rit zijn € 35,00 pp met inbegrip van het tramkaartje, het routeboek en een rallyschild.

Te voldoen bij ontvangst in contanten op 14 juli.

 

Gegevens

Datum:
14 juli
Evenement Categorie:

Organisator

Bram Rodenburg
Telefoon:
06 - 536 245 28
E-mail:
awjrodenburg@gmail.com

Locatie

De Molenberg
Hogeweg 53
Burgh Haamstede, 4328 PB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0111 - 654400
Website:
www.boerderijmolenberg.nl