Contactpersoon:

Vacature

Wat is de Classic Group

Waarom de Classic Group binnen de MSCCH? Een vraag die voor de hand ligt.
Een reden te meer om dit duidelijk te maken en om misverstanden te voorkomen.
Om te beginnen is het geen club in een club. Er is geen bestuur. Wel een aanspreekpunt.

Op 16 maart 2003 is de Classic Group tot stand gekomen. Tijdens eerdere gesprekken met MSCCH-leden die lang het Morganclublidmaatschap genieten blijkt dat de cultuur binnen de MSCCH verandert.
Leden die net nieuw zijn, ervaren het leven met de Morgan nu eenmaal anders dan leden die er b.v. al 30 jaar mee rijden en vaak ook zo lang lid zijn van de MSCCH.
De beleving ten tijde van de beginjaren van de MSCCH was meer die van het zelf doen en pionieren. Het aantal clubbijeenkomsten was b.v. 2x per jaar. Een voor- en een najaarsmeeting. Die laatstgenoemde meeting bood tevens gelegenheid voor de Algemene Leden Vergadering. De NIMAG stond borg voor de Nieuwjaarsborrel en dat was het. De FataMorgana was niet van het formaat, dikte, papier kwaliteit etc. zoals tegenwoordig. De PC moest nog uitgevonden worden en kleurendruk was nog een droom.
De bezitters van de Morgans konden alleen bij de importeur terecht voor onderdelen. Had die het niet of wilde men iets verbeteren dan was men op zichzelf aangewezen. Men zocht oplossingen. Kortom “alles was anders”. Zelf sleutelen was dus ook meer aan de orde. Wie de prachtige boeken DataMorgana I en/of II (uitgave van de MSCCH) leest, ervaart dat onmiddellijk. Talloze tekeningen van Morganonderdelen of accessoires om zelf te (laten)maken. Nu bestelt u dat gewoon bij de importeur/ dealer/ of Morgan servicepunt(en).

De Morgan van toen en hun (huidige) bezitters ervaren dat het onderhoud nog steeds iets is dat erbij hoort en een leuk deel is van de hobby. Het rijden van ritjes van “A” naar “B” was leuk, is het nog steeds, maar er wordt vaak heel selectief gekozen.
Het ontmoeten van gelijkgestemden werd bijna een utopie. Uitwisselen van informatie het gezamenlijke overleg onder de motorkap ebde weg. Natuurlijk kan je dan de telefoon pakken, maar dat is toch niet hetzelfde als wanneer je (oude) bekenden weer ontmoet met een drankje in de hand en lekker kletsen naast en over de Morgan.
Tijdens de oprichtingsbijeenkomst op 16 maart 2003 was het gezien de enorme opkomst geheel duidelijk: men wilde “iets”. De eerste vraag was dan ook voordehandliggend: wat wilde men en hoe? De suggesties en voorstellen die gedaan werden hadden veelal betrekking op het bovenstaande. Maar vooral, men wilde die oude sfeer terug.
Vandaar dat u bij de Classic Group vaak hoort: “De Morgan staat centraal”.
Bijeenkomsten of meetings zo u wilt, zijn dan ook toegespitst op deze door ons geliefde (oudere) Morgan. Dat wil niet zeggen dat men de gezelligheid uit de weg gaat, in tegendeel.
Ten slotte: Een vaag gebied is natuurlijk het begrip oudere Morgan. Bij de oprichting is de leeftijdsgrens bij 1968 gelegd. Dat was een indicatie, maar geen wet. Het bezoeken van bijeenkomsten is geheel vrij. Oude of nieuwe Morgans iedereen is welkom, maar de nadruk ligt op de oudere Morgans.
Ambassadeur Morgan Classic Group.

Wat kunnen de MSCCH-leden van de Classic Group verwachten

a. Hulp en advies bij het onderhoud van de “oudere Morgan”.
b. Veel kennis met betrekking tot “wat is bij wie” te verkrijgen of te laten maken.
c. Kleinschalige evenementen, waarbij de Morgan centraal staat.
d. Evenementen of bijeenkomsten waarbij het sportieve gebruik of technische aspecten van de Morgan aanbod komen
e. Toelichten van de specifieke bouw van de Morgan en vooral de oudere Morgan(s)
f. Bezoeken van bijzondere of uitzonderlijke evenementen in binnen en buitenland
g. De geschiedenis van het merk Morgan met al z’n aspecten.